Kendilerini birçok spor alanında keşfediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kendilerini birçok spor alanında keşfediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 13:17

Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Yıldız Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar tarafından hayata geçirilen 'Her Çocuk Özeldir Projesi' ile 4-8 yaş grubu çocuklar, boks, atletizm, futbol, voleybol, tekvando, tenis, yüzme gibi pek çok alanda eğitim verildikten sonra yeteneği olduğu belirlenen branşa yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Çankırı'da hayata geçirilen 'Her Çocuk Özeldir Projesi' ile 4-8 yaş grubu çocukların farklı spor branşları ile tanıştırılıp yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefleniyor. Yıldız Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar ile Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında çocukların küçük yaşlarda sporla tanıştırılıp yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda ilk etapta belirlenen 4-8 yaş arası 20 çocuğa Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu ve Atatürk Stadı'nda boks, atletizm, futbol, voleybol, tekvando, tenis, yüzme, karate gibi branşlarda antrenörler tarafından eğitim veriliyor. Belirli branşa yeteneği bulunduğu belirlenen çocuklar o alana yönlendirilip ileri seviyede eğitim alacak. Böylece geniş bir altyapı oluşturulup çocukların küçük yaşlardan itibaren belirlenen branşta kendisini geliştirilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Antrenmanlara katılan ve üzerinde fotoğraflarının bulunduğu tişörtler giyen çocuklar eğlenerek öğreniyor. Projenin yaygınlaşması için il genelinde okullarda tanıtım yapılıyor, sosyal medya aracılığıyla da ailelere ulaşılmaya çalışılıyor.

Kendilerini birçok spor alanında keşfediyorlar

'YETENEKLERİNE GÖRE SPOR'
Çankırı ASKF Başkanı Celal Kaman, projeyle çocuklara bütün branşların tanıtılacağını, çoklu branş eğitimi ile becerilerini geliştirmek istediklerini söyledi. Eğitimin ardından çocukların yaşları, hareket becerileri dikkate alınarak branşlara yönlendirme yapılacağını belirten Kaman, "Eğitmenlerimizin yapacağı yetenek taraması sonrasında çocuklarımızı yönlendireceğimiz branşlarda çalışmalarımız devam edecek. Ailelerin tercihine göre değil, çocuklarımızın yeteneğine göre spor yapılacak" dedi.

Çoklu branş eğitiminin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini anlatan Kaman, "Bu eğitimin Türkiye'de ilk defa burada yapıldığını düşünüyoruz. Çoklu branş eğitimiyle geleceğin şampiyonlarını çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kendilerini birçok spor alanında keşfediyorlar

'ÇOCUKLAR HEM TAKIM HEM DE BİREYSEL SPORLARI GÖRMÜŞ OLUYOR'
Ahmet Çınar ise çocuklarla haftada dört gün çeşitli branşlarda antrenman yaptıklarını söyledi. Çocukların oyun oynayarak, eğlenerek öğrenmelerini hedeflediklerini belirten Çınar, "Çocuklar tesadüfen değil, profesyonelce yetenekli oldukları branşlara yönlendirilecek. Bu çocuklarımızdan ileride inşallah olimpiyat, dünya şampiyonu sporcuların çıkmasını amaçlıyoruz" dedi.

Altyapı sorununun Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu anlatan Çınar, "Türkiye'de buna yönelik çalışmalar yapılırsa önümüzdeki yılların Türkiye'nin olacağına inanıyorum. Çocuklar oynayarak hem takım hem de bireysel sporların hepsini görmüş oluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Minik sporculardan sekiz yaşındaki Fatma Erva Çınar ise spor yaparken çok eğlendiğini anlatarak, "İleride büyük başarılar kazanmak istiyorum. En çok atletizm ve boksu seviyorum. Yeteneğimiz varsa hocalarımız da bizi o yöne yönlendiriyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!