Kars’ın ‘Yıldız Kızları’na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kars’ın ‘Yıldız Kızları’na ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 16:08

ÇYDD ve bir otomobil firması işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi farklı illerde devam ediyor. İstihdamda kadın-erkek eşitliğini hedefleyen ve her alanda kadının hak ettiği güce kavuşması, sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması amacıyla yapılan projenin son durağı Kars oldu.

Haberin Devamı

İstihdamda kadın-erkek eşitliğini hedefleyen ve her alanda kadının hak ettiği güce kavuşması, kadınlara sosyal ve ekonomik hayatta fırsat eşitliği tanınması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Mercedes-Benz tarafından hayata geçirilen ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında şehir şehir dolaşarak yıldız kızların kişisel gelişimine destek veren Mercedes-Benz Türk yetkilileri, son olarak 17 Kasım’da Kars’ta eğitimlerine destek verilen kızlarla bir araya geldi. Yetkililer, Kars’taki buluşmada, bursiyerlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak üzere yaratıcı drama etkinliği gerçekleştirildi.

29’UNCU ZİYARET KARS’A YAPILDI

Proje kapsamında maddi desteğin yanı sıra, ‘Yıldız Kızlar’ın kişisel gelişimlerine de büyük önem veriliyor. Yıldız Kızlar eğitimlerini sürdürmeleri ve meslek sahibi olmaları yönünde yüreklendiriliyor. Kars’ta öğrenimlerini sürdüren ‘Yıldız Kızlar’, kendilerine verilen bu eğitimler sayesinde kişisel ve iletişim kurma becerilerinin geliştiklerini belirterek, kendilerine olan güvenlerinin arttığını, tanınan imkânlar sayesinde okul ihtiyaçlarını kendileri karşılayabildiklerini belirttiler.

Haberin Devamı

MEZUN YILDIZLARA İŞ FIRSATLARI YARATILIYOR

Proje, her geçen yıl daha fazla ‘Yıldız Kız’a ulaşıyor. Projede her yıl 200’ü üniversite olmak üzere toplam 1.200 öğrenci burs alıyor. Mercedes-Benz Türk, eğitimini tamamlayan ‘Yıldız Kızlar’a kendi bünyesinde istihdam olanakları da sunuyor. Bugüne kadar eğitimini tamamlayarak istihdam edilen Yıldız Kızlar, Mercedes-Benz Türk bünyesindeki mavi yakalı çalışanların yüzde 10’unu oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!