Karne parası uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Karne parası uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 13:24

TBF Başkan Yardımcısı Nazlı, aileleri karne parası isteyen okullara karşı uyardı. Nazlı, Milli Eğitim Bakanı’nın da öğrencilerden para alınmayacağını duyurduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı, “Öğrencilerimizden okullarında karne ve diploma parası istenmesi yasal değil” dedi.
 Nazlı yaptığı açıklamada eğitim-öğretimin sonuna gelindiğini belirterek, öğrencilerden okul yöneticilerince karne ve diploma parası alınmamasını istedi. Bu konuyla ilgili bazı velilerden şikayet aldıklarını belirten Nazlı şunları söyledi:
“Okullarımızın kapanmasına iki hafta kala derneğimize gelen şikayetler doğrultusunda karne ve diploma parası vermeyen öğrencilere karne ve diplomalarının verilmeyeceği, 50-250 lira arasında öğrenci ve velilerden bağış adı altında para istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Okullarından mezun olan öğrencilerimizin kesinlikle böyle bir ödeme yapmamalarını, zorlamayla karşı karşıya kalan öğrenci ve velilerimizin derneğimize ve Milli Eğitim İl Müdürlüğüne baş vurmalarını öneriyoruz. Ayrıca bu konuda Milli Eğitim Bakanı da veli ve öğrencilerden kayıt dönemi de dahil olmak üzere gönüllü para alınamayacağını açıkladı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!