Kantinlerle MEB ilgili değil

Güncelleme Tarihi:

Kantinlerle MEB ilgili değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 14:11

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okul kantinlerinde satılan sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler konusunda topu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na attı.

Haberin Devamı

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert’in soru önergesine yanıt veren Bakan Çelik, okul kantinlerinde satılan sağlığa zararlı yiyecek ve içecekler konusunun sadece bakanlığının ilgi alanında olmadığını, Tarım ve Köyişleri ile Sağlık Bakanlığı’nın bu ürünlerin satışlarının yasaklanmasını kararlaştırdıktan sonra, gereğinin yapılacağını söyledi.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI YİYECEKLERİ SATANLARIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert’in okul kantinlerinde satılan yiyecek ve içeceklerin sağlığa zararları konusundaki soru önergesini yanıtladı. 2007 yılı Nisan ayında, ‘Okul Kantinlerinin Denetimi ve Uyulacak Hijyen Kuralları’ konulu bir genelge yayınladıklarını hatırlatan Bakan Çelik, okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantinlerin, okul müdürü ya da müdür yardımcısı başkanlığı tarafından ‘Okul Kantini Denetim Formu’na uygun olarak her ay en az bir kez denetlenmesinin istendiğini kaydetti. Genelge ile ayrıca gıda güvenliği ve hijyenik şartlarla ilgili eksiklik varsa bunların tespit edilerek, il ve ilçe tarım müdürlükleri ile işbirliği yapılmasının istendiğini de belirten Bakan Çelik, insan sağlığına zararlı yiyecek ve içecek satan okul kantinlerinin tespiti halinde ise sözleşmelerinin feshi yoluna gidilmesi talimatı verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

SADECE MEB'İN İLGİ ALANI DEĞİL
Okul kantinlerinde insan sağlığına zararlı yiyecek ve içecek satılmasının sadece MEB’in ilgi alanında olmadığını kaydeden Bakan Çelik, şunları söyledi:

“Tarım ve Köyişleri ile Sağlık Bakanlıkları ürünlerin satışının yasaklanmasını kararlaştırdıktan sonra bu kararın uygulaması bakanlığımızca gerçekleştirilecektir. Bu tür gıdaların satışlarının caydırılması ve öğrenci sağlığına hizmet eden gıdaların satışlarının özendirilmesi amacıyla genelgede, ‘dengesiz beslenmeye ve obeziteye sebep olabileceği için enerjisi yüksek ancak besin değeri düşük olan enerji içecekleri, gazlı, kolalı, aromalı içecekler ile kızartmalı ‘patates kızartması’ ve cipslerin satışının caydırılması ve Tarım ve Köyişleri bakanlığından üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, sebze suyu ve taze sıkılmış meyve suyu, ile tane ile meyve ve sebze satışının özendirilmesi ile ilgili olarak okul kantin sözleşmesine birer madde eklenecektir’ hükmü yer almakta ve gereği yapılmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!