Kadın sığınma evi anaokulu oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadın sığınma evi anaokulu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 13:53

Mardin'in Midyat İlçesi'nde 5 yıl önce hizmete açılan kadın sığınma evi, başvuru olmayınca uygulamalı anaokuluna dönüştürüldü.

Haberin Devamı

Midyat Belediye Başkanlığı tarafından Orta Çarşı Mahallesi'nde 2008 yılında 300 bin lira harcanarak hizmete açılan kadın sığınma evi, bu süre içerisinde hiçbir kadının başvuru yapmaması üzerine, uygulamalı anaokuluna dönüştürüldü. Midyat Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Pınar Polat'ın danışmanlığında kısa sürede binada yapılan çalışmaların ardından, uygulamalı anaokulu iç donanımı tamamlanarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmet verebilecek hale getirildi.
Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, bölge şartlarının kadınların sığınma evine gitmesine engel olduğunu düşündüklerini belirtti. Kutlu, "Bölgedeki insanlar, Midyat'ta bir kadın sığınma evinin olduğundan haberdardı. Ama hiçbir şekilde hiçbir kadının müracaatı olmadı. Ne şiddet gören, ne evini terk eden, ne de muhtaç olan hiçbir kadın başvurmadı bize. Bunda mahalle baskısının da etkisi olduğunu düşünüyoruz. Üniversitemizin böyle bir projesi olunca seve seve kendilerine tahsis ettik binayı. Üniversite çocuklara yönelik eğitim verecek burada. Anaokulunun mahalledeki sosyal değişime de etkisinin olacağını düşünüyoruz. Çocuklarımız sokakta büyümek yerine burada belli bir eğitim görecek, burada toplumsal yaşama alışacaklar. Çocuklar burada sosyalleşecek, paylaşmayı öğrenecek. Bu dolayısıyla eve de sirayet edecek" dedi.
Anaokulunun açılış törenine, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Midyat Meslek Yüksekokul Müdürü Tarık Demir ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!