İzmirli gençlerden Urfa’ya yardım eli

Güncelleme Tarihi:

İzmirli gençlerden Urfa’ya yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 11:23

Üniversite öğrencileri Urfa’daki ilk ve ortaokul öğrencileri için yardım topladı. Kampanya sayesinde 480 öğrenciye mont, kışlık ayakkabı ve kazak dağıtıldı.

Haberin Devamı

Urfa Haliliye Terzi İlk ve Ortaokulu’nda okuyan çocuklar için üniversite öğrencileri kışlık kıyafetler topladı. Okulda öğretmenlik yapan Büşra Arslan ile iletişim kuran İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, Urfa’daki öğrencilere için mont, kışlık ayakkabı, kazak gibi çeşitli kıyafetlerden oluşan 80 koli gönderdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomili Göztepeliler Kulübü üyeleri Serhat Mirkan Acar, Cumhur Ege Omaç, Ezgi Yaparsoy, Bora Akar tarafından başlatılan kampanya sayesinde 480 öğrenciye yardım edildi. Yardım kampanyaları hakkında bilgi veren Serhat Mirkan Acar, Büşra öğretmenden okuldaki öğrencilerin yaşadığı imkânsızlıkları duyduklarını belirterek, “İmkânsızlıklara karşı orada okuyan kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım eli uzatmak istedik. Bir ay boyunca üniversitemizde stant açtık ve kampanyamızı sosyal medyada duyurduk. ‘Urfa Sana Küsmesin’, ‘Sen de bunun bir parçası ol. Bir yüzü de sen güldür’ sloganlarımızla yardım çağrısında bulunduk. Okuldaki öğrenci sayısı kadar da kışlık kıyafete ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

‘İstanbul’dan 480 mont’

Yardım kampanyalarına İstanbul’daki bir işadamının 480 mont ile destek verdiğini, çok sayıda ve çeşitte kışlık kıyafet topladıklarını aktaran Acar, kampanyaya olan ilgi karşısında çok duygulandıklarını, geleceğin üniversite öğrencilerine, gençlerine yardım edebildikleri için mutlu olduklarını söyledi. Yardımların Urfa’ya ulaştırılması için gereken kargo masraflarının Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil tarafından karşılandığına dikkat çeken Acar, “Kardeşlerimizin ihtiyaçlarının eksik olduğunu görüp bu şekilde okumaları içimize sinmedi. Öğrenci olduğumuz için elimizden şimdilik en fazla bu kadarı geldi. Yardımlara gerek kalınmadığı günlerin yaşanmasını arzu ediyoruz. Eşitsizliğin yadırgandığı günlerin olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!