İzmir'de yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi ‘doğa sevgisi’

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi ‘doğa sevgisi’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 12:01

İzmir'de yeni eğitim öğretim yılı, her okulun bahçesine bir zeytin fidanı dikimiyle başlayacak. Çocuklara doğa sevgisini aşılamayı, çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan ve kent genelinde 2 bin 500'den fazla fidanın dikileceği projede ağaçların bakımını öğrenciler üstlenecek.

Haberin Devamı

‘Eğitimde geleceğe köklü adımlar’ adı verilen projede, çocuklar okullarındaki ağaçlarla büyüyecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu eğitim öğretim yılı için başlattığı proje kapsamında İzmir genelindeki tüm okulların bahçesine birer zeytin fidanı dikilecek. Böylece İzmir'e bu yıl 2 bin 576 yeni zeytin ağacı da dikilmiş olacak. Uyum programının gerçekleştirildiği okullarda fidan dikimi başladı. Fidanların dikimi 17 Eylül Pazartesi günü tamamlanacak.

‘ÇOCUKLARIMIZ TAPTAZE BİRER FİDAN’
İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, öğrencilerin iyi bakılması gereken birer fidan olduğunu söyledi. Okullardaki fidanların en güzel şekilde yeşermesini sağlarken doğadaki fidanları da unutmadıklarını belirten Yahşi, bu nedenle çocuklara çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılamaya çalıştıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Yahşi, okulların açıldığı gün çocuklara "Siz bizim geleceğimizsiniz" mesajı vermek istediklerini, bunu yaparken de bolluk, bereket ve uzun yıllar ayakta kalabilmeyi simgeleyen zeytin ağacından faydalanacaklarını söyledi.

Gelecek nesillerin doğa ile iç içe, ona karşı sevgi dolu olmasını istediklerini anlatan Yahşi, "Çocuklarımız taptaze birer fidan. İstedik ki onlarla birlikte her bir okulumuza 2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken birer tane de olsa zeytin ağacı dikelim. Eğitim öğretimde iyiliği, merhameti çocuklarımıza vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte doğa, ağaç, hayvan sevgisi gibi önemli olguları da mutlaka çocuklarımızın kalplerine inşa etmeye özellikle gayret ediyoruz" dedi.

Yahşi, dikilecek fidanların bakımını öğrencilerin üstleneceğine dikkati çekerek "Onlar mezun olduktan sonra okula geldiklerinde 'Bu ağaçları biz diktik.' cümleleriyle çok mutlu olacaklar. Onlarla birlikte büyüyecek ağaçlar" diye konuştu.

‘ZEYTİN GİBİ VERİMLİ OLSUN’
Çocuğu Ömer Seyfettin İlkokulu'nda öğrenci olan Emine Yüzer de okul bahçelerine fidan dikimine katıldı. Yüzer, ağaç dikiminden duyduğu memnuniyeti söyledi.

Zeytinin çok verimli, bereketli bir ağaç olduğunu belirten Yüzer, "Çocukların eğitimi de inşallah verimli ve bereketli geçer. Çocuklar doğa çok önemli. Her şeyden önce sağlığımız için önemli. Umarım ağaçlara iyi bakarlar" dedi.

Haberin Devamı

Okulun birinci sınıfına başlayan Zeynep Yüzer ise fidana can suyu verdiğini anlatarak ona elinden geldiğince iyi bakacağını söyledi. Ağaçları sevdiğini vurgulayan Yüzer, doğayı korumaya özen gösterdiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!