İzmir’de liselerin yüzde 85’i formayı seçti

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de liselerin yüzde 85’i formayı seçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 09:47

Öğrencilerin okul kıyafetinin belirlenmesi için velilere yönelik anketlerin sonuçları belli olmaya başladı. İzmir’de liselerin yüzde 85’i, ilk ve orta okulların yüzde 65’i okul formasını tercih etti.

Haberin Devamı

Okul kıyafetinin belirlenmesi için velilere yönelik yapılan anketlerin sonuçları açıklanmaya başladı. İzmir’de ilköğretim grubunda, yani ilkokul ve ortaokulda yüzde 65-70 oranında forma, yüzde 30-35 oranında serbest kıyafet tercih edildiği belirtildi. Liselerde ise bu oranın yüzde 85 ile forma tercihi olarak açıklandı. İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte temmuz ayında değişikliğe gidildiğini hatırlattı. Bardakçı, tüm okullarda, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, yönetmelikteki sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının tercihi alınarak okul kıyafeti veya kıyafetlerinin belirlenebilmesine karar verdiğini söyledi.
Bu karar kapsamında gerek okula yeni başlayan öğrencilerin gerekse ara sınıflardaki öğrencilerin velilerinin görüşlerinin alındığını anlatan Bardakcı, şöyle konuştu:
“İzmir’de ilköğretim grubunda, yani ilkokul ve ortaokulda yüzde 65-70 oranında forma, yüzde 30-35 oranında serbest kıyafet tercih edilmiş. Liselerde forma tercih anlamında yüksek çıkıyor. Yüzde 85’lerde. Yüzde 15’lerde serbest kıyafet var.”

Haberin Devamı

“Esas olan öğrenci ve velilerimizin mutluluğu”

Bardakcı, 2012-2013 eğitim öğretim yılının son aylarında öğrencilerin okula serbest kıyafetle gittiğini anlatarak bunun öğrenciler, veliler ve kendileri için konuyu değerlendirme açısından faydalı olduğunu dile getirdi.
Velilerin tercihini formalardan yana kullanmasının ekonomik sebeplerden olabileceğini dile getiren Bardakcı, şöyle devam etti:
“Velilerimiz herhalde okul formasını biraz daha ekonomik buldu. Burada esas olan hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin mutluluğu. Eğer bu şekilde rahat ediyorlarsa biz de saygı duyuyoruz. İster forma ister serbest kıyafet olsun, biz kesinlikle müdahale etmedik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!