İTÜ öğrencilerine iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

İTÜ öğrencilerine iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 11:32

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerini hem araştırmaya gönderiyor, hem de iş imkanı sağlıyor.

Haberin Devamı

Üniversite yönetimi ile Elvan Gıda arasında yapılan anlaşma ile ürünler için Ar-Ge çalışmaları, öğrenciler için de iş imkanları işbirliği anlaşması imzalandı.

Bu işbirliğinin töreninde konuşan Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “İTÜ ile yapılan anlaşma şirketimizin Ar-Ge alanındaki politikalarının bir yansımasıdır” dedi.
Kadiroğlu, şunları söyledi:
“Sağlanan işbirliğiyle ürün geliştirme konusunda iki kurum arasında Ar-Ge projeleri yürütülecek. Üniversite öğrencilerine çeşitli iş imkanları sağlanacak. Türkiye'nin ilk Ar-Ge merkezi kuran gıda firmasıyız. Bu işbirliği her iki kurum için de çok başarılı süreçlerin başlangıcı olacaktır.

İş birliklerinin artmasını diliyorum

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise üniversite ve sanayi kuruluşları arasındaki işbirliklerinden her durumda Türkiye'nin kazançlı çıkacağını söyledi. Karaca, "Bu sosyal sorumluluk projelerinin sanayiyi geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmek açısından iyi bir köprü olduğunu düşünüyorum. Bu iş birliklerinin artmasını diliyorum. Umarım diğer bilimlere de öncü olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

İTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Beraat Özçelik ise iş birliğinin yüksek lisans ve doktora öğrencileri için hazırlandığını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!