İstismara uğrayan çocuklar için kermes

Güncelleme Tarihi:

İstismara uğrayan çocuklar için kermes
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 13:09

Ankara Üniversitesi Sosyal Pediatri Bilim Dalı ve Ankara Çocuk Koruma Birimi (AÇOK), istismara uğrayan çocuklar için bir kermes düzenledi. Toplanan gelir istismara uğramış çocuklar için harcanacak.

Haberin Devamı

AÇOK, istismara uğrayan çocuklar yararına Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı ve Sosyal Pediatri Bilim Dalı ile işbirliği yaparak dikkat çeken bir kermes düzenledi. Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı binasında gerçekleştirilen kermeste, sosyal pediatri bilim dalı ve AÇOK çalışanları tarafından hazırlanan ürünler satıldı. Kermesin geliri ise AÇOK’a başvuran istismara uğramış çocuklara verilmek üzere toplandı.

KÖTÜ MUAMELE

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanlarının çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi, olguların belirlenmesi, izlenmesi ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla eş güdüm sağlanmasına yönelik çalışmaları yürütmesi amacıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı’na bağlı olarak AÇOK’un kurulduğunu hatırlatan Sosyal Pediatri Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Sevgi Başkan, çocuk istismarı konusunda bilgi verdi. Başkan, çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek yapılan tüm davranışların çocuğa karşı uygulanmış kötü muameleler olduğunu vurguladı. Başkan ,”AÇOK bünyesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Adli Tıp, Çocuk Cerrahisi, Halk Sağlığı, Acil Tıp, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalları bulunmaktadır. Amacımız bu konularda farkındalıkları artırmaktır. 2005 yılından bugüne Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan tüm meslek gruplarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve çeşitli etkinlikler gibi programlar düzenleyerek toplumun hassasiyetini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!