İstanbul’da tekli eğitim için 9 bin 500 dersliğe ihtiyaç var

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da tekli eğitim için 9 bin 500 dersliğe ihtiyaç var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 11:51

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, " İstanbul'da tekli eğitime geçebilmek için 9 bin 500 dersliğe daha ihtiyaç var. 23 tanesi yatırım programımızdan olmak üzere 41 okulumuz eylül ayında bitmiş olacak. 41 okulda 1.056 derslik olacak. Büyük bakım ve onarımlarımızı yoğunlukla yazın yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, kentte yapılan yeni okullar ve eğitim öğretim ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul’da 23’ü yatırım programından olmak üzere 41 yeni okulun eylül ayında tamamlanacağını belirten Yelkenci özetle şöyle konuştu:
“İstanbul'da tekli eğitime geçebilmek için 9 bin 500 dersliğe daha ihtiyaç var. 23 tanesi yatırım programımızdan olmak üzere 41 okulumuz eylül ayında bitmiş olacak. 41 okulda 1.056 derslik olacak. İstanbul'a da eylül döneminde öğretmen ataması bekliyoruz. Büyük bakım ve onarımlarımızı yoğunlukla yazın yapıyoruz. Bunları yapacağız. Bu yıl İstanbul için ayrılan bütçede biraz düşüş oldu ama biz, geçen sene ve önceki sene büyük oranda bakım onarımları gerçekleştirmiştik. Bu bütçenin bize yeterli olacağını düşünüyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 325, geçen yıl da 275 okulumuzda büyük bakım oranım yapmıştık. Bu yıl da 200'e yakın okulda bakım onarım yapacağız.

Haberin Devamı

İstanbul'da 2 milyon 742 bin öğrenci 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini cuma günü tamamlayacak. 8 Haziran Cuma günü 162 bin öğretmen de uzun bir maratonun ardından tatile girecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılında çalışmalarımızı planladığımız şekilde tamamladık. İkinci yarıyılda özellikle İstanbul Öğretmen Akademileri, Harezmi Eğitim Modeli, Sözlük Özgürlüktür projelerimiz büyüyerek devam etti. Bunun yanında ihmal ve istismara karşı eğitimle ilgili bir çalışma yürütüyoruz, bir eğitim şekillendiriyoruz.

SİBER SALDIRILAR OLDU
Siber güvenlik eğitimine de önem veriyoruz. Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı çalıştayları düzenledik. Bunlardan çıkan sonuçlardan biri olarak da Türkiye'de ilk defa Liseler Arası Bayrağı Yakala (CTF-Capture The Flag) yarışması yaptık. Teknolojinin getirdiği faydaların yanı sıra onun tehditlerini de öngörebilecek nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Teknolojiyi bütünüyle öngörebilmek noktasında siber güvenlikle ilgili bir eğitim paketi oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa. Liseler Arası Bayrağı Yakala (CTF-Capture The Flag) yarışması lise seviyesinde ilk defa uygulandı. Yakın dönemde siber saldırılar altında kaldık. Siber saldırılara karşı tedbirler alabilmek için öğrencilerimizi teknolojiyi kullanırken, teknolojinin getirdiği sıkıntılarla baş edebilecek şekilde eğitmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 11’İ SINAVLA YERLEŞECEK
İkinci yarıyıl sınav gündemiyle geçti. İstanbul'da sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına kaydolacak öğrencileri belirlemek için yapılan sınava 178 bin 921 öğrenci başvurmuştu. Bu sınav kararı alındıktan sonra yaptırdığımız bir anket vardı, 'sınava girmeyi düşünüyorum' diyenlerin oranı yüzde 85'ti. Türkiye genelinde de bu orana yakın bir öğrenci sınava girdi. Sınavlar, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra yerleştirme maratonu başlayacak.

Yerleştirme dönemi için de hazırlıklara başladık. Dönüşümü yapılacak okulların belirlendi, tercihler alınarak yerleştirme yapılacak. İstanbul'da ortaöğretime devam eden öğrencilerin yüzde 11,37'sinin sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!