İstanbul'da okul servislerine denetim

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda okul servislerine denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 09:44

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde, kentin çeşitli noktalarında okul servisi araçlarını denetledi.

Haberin Devamı

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının ilk gününde, kentin çeşitli noktalarında okul servisi araçlarını denetledi. Trafik ekipleri, öğrencilerin güvenli şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ana ve ara arterlerdeki denetimlerinde, okul servislerini durdurarak evrak kontrolü yaptı.

Sürücü belgesi ile araç bilgilerini sorgulayan ekipler, sürücülere çeşitli uyarılarda bulundu, öğrencilere emniyet kemerinin önemi hakkında bilgi verdi.

Ekipler, öğrencilere emniyet kemeri taktırmayan, fazla öğrenci taşıyan ve evrakları ile araçlarında eksiklik bulunan servis araçlarının sürücülerine ilgili maddeler uyarınca ceza yazdı.

Fındıkzade Kavşağı'ndaki uygulamada durdurulan bir servis aracının şoförüne, emniyet kemeri takmaması nedeniyle idari para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Aynı noktada trafik polislerince aracı denetlenen servis şoförü Turgay Tuncay, denetimlerin daha sık yapılması gerektiğini söyledi. Belgesiz ve kaçak şekilde çalışan servis şoförleri olduğunu belirten Tuncay, "O yüzden onların içimizden ayıklanması lazım ki bizler rahat çalışalım. Bakın bugün okulun ilk günü bütün evraklarım tamam. Yol belgem, taşıt kartım, sigortalarım muayenem, teknik bakımdan, A'dan Z'ye her şeyim tamam. Bütün araçların böyle olması lazım. Hem taşıdığımız öğrenciler hem de bu işi yapan diğer arkadaşlarımız için denetimleri uygun ve yararlı buluyorum. Bu denetimler daha sıkı olarak devam etmeli" dedi.

Diğer servis sürücülerinin yanı sıra öğrenciler de denetimlerden memnun olduklarını belirtti.

POLİSTEN VELİLERE BİLGİLENDİRME
2018-2019 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul önlerinde veliler ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirme çalışması yürüttü.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, çocuk ve gençlerin suça karışmalarını önlemek, güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesinde rol almalarını ve suça sevk eden şahısların yakalanmasını sağlamak, sosyal sorumluluk bilincini aşılamak amacıyla geliştirdiği ‘Çalışkan Polisler’ projesi kapsamında emniyet güçleri okul önlerinde görev yapıyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Maltepe Altayçeşme İlkokulu önünde görev yapan ekipler, veliler ve okul yöneticilerine yönelik bilgilendirme broşürleri dağıttı. Ekipler ailelere polisin olmadığı yerlerde gördükleri, yaşadıkları veya yasa dışı suç konusu teşkil eden eylemleri 155 Polis İmdat Hattı'na, en yakın polis merkez amirliğine ve gördükleri ilk resmi üniformalı polise bildirmelerini istedi.

Polis ekipleri, öğrencilere yeni eğitim dönemi için başarı dileğinde bulunup kalem ve silgi hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!