İstanbul'da 18 Ocak'ta Okullara Kar Tatili!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 18 Ocakta Okullara Kar Tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 12:30

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için hava durumu tahminlerini değiştirdi. Yeni hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da bugün gündüz saatlerinde yoğun bir şekilde yağan yağmur gece saatlerinde yerini kar yağışına bırakacak. Peki; İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İşte İstanbul kar yağışı tahminleri...

Haberin Devamı

İstanbul'da yılın ilk günlerinde görülen kar yağışı hayatı olumsuz etkilemişti. Hava sıcaklıklarının sürekli değişmesi akıllara ''İstanbul'a kar yağacak mı?'', 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını getirdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde yaptığı hava tahmin raporuna göre İstanbul'da kar yağışı 18 Ocak Pazartesi günü başlayacaktı. Ancak hava tahmin raporunu değiştiren Meteoroloji Pazartesi beklenen kar yağışının 17 Ocak Pazar yani bu gece saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini duyurdu.

İstanbulda 18 Ocakta Okullara Kar Tatili

Hafta sonunda başlayan soğuklar 18 Ocak Pazartesi günü de devam edecek ve kar yağışı bugün de etkisini yoğun bir şekilde gösterecek. Peki; İstanbul'da kar ne zaman yağacak?, Okullar tatil olacak mı?, Kar yağışı ne kadar sürecek?, Son hava durumu tahminleri nasıl? İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

İstanbul mevsimin ilk kar yağışını yılbaşından iki gün önce almıştı. Hava sıcaklıklarının aniden düştüğü 30 Aralık 2015'te İstanbul'a kar yağmış, vatandaşların yılbaşındaki kar beklentisi yerini bulmuştu. İstanbul dışında Ankara ve Türkiye'nin Doğu bölgeleri de yılbaşı gecesini kar yağışı altında geçirmişti.

Beklenen Kar Yağışı Haberi Meteoroloji'den geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerine göre İstanbul'a kar erken geliyor. 18 Ocak'ta gelmesi beklenen kar yağışı İstanbul'a 17 Ocak Pazar gecesi gelecek. Aniden düşen hava sıcaklıkları bugün İstanbul'da yoğun yağmur yağışını beraberinde getirdi. Meteoroloji'den alınan son tahminlere göre gündüz saatlerinde etkili olan yağmur, gece saatlerinde yerini kar yağışına bırakacak. Yani İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde 17 Ocak Pazar günü kar yağışı başlayacak.

İstanbulda 18 Ocakta Okullara Kar Tatili

18 OCAK PAZARTESİ İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Marmara Bölgesi ve özellikle İstanbul'da 17 Ocak Pazar gününden itibaren kendisini gösteren soğuk havanın etkisini birkaç gün daha devam ettireceği tahmin ediliyor. Bu nedenle 18 Ocak Pazartesi günü İstanbul ve Marmara'da kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da gündüz sıcaklık ortlama 7 derece, gece ise -1 derece olacak.

Haberin Devamı

19 OCAK SALI İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul ve Marmara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde yılın en soğuk günleri 19 Ocak Salı ve 20 Ocak Çarşamba günü yaşanacak. İstanbul genelinde bu tarihlerdeki hava sıcaklıkları gece -6 dereceye kadar düşecek. 19 Ocak Salı ve 20 Ocak Çarşamba günleri İstanbul'da yoğun kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Kar yağışına soğuk hava nedeniyle don ve buzlanma olayları da eşlik edecek.

İstanbulda 18 Ocakta Okullara Kar Tatili

İSTANBUL'DA 18 OCAK'TA OKULLAR TATİL!

İstanbul Valiliği resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

''Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi , yarın öğleden sonra ise etkisini arttırması beklenmektedir.

Haberin Devamı

Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır.''

METEOROLOJİ'DEN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun batı kesimlerinde kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinde başlayan yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkisini arttıracağı belirtilerek su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: "Yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!