İstanbul, Ankara ve birçok ilde okullar tatil

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, Ankara ve birçok ilde okullar tatil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 09:13

İstanbul, Ankara ve pek çok şehirde kar nedeniyle eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın(19 Şubat) öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür.
Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır." denildi.

ANKARA
Ankara Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.
Ankara Valiliği'nin twitterdan duyurduğu tatil açıklamasında şöyle denildi:
"Son meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 19 Şubat 2015 Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür.''

Haberin Devamı

TOKAT
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kentte kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi. Yazıcı, ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılar gözönüne alınarak, 20 Şubat'ta okulların il genelinde tatil edildiğini bildirdi.

DENİZLİ
Denizli Valiligi Beyağaç, Tavas, Çardak, Kale, Çivril ve Serinhisar İlçesi’nde taşımalı eğitim ile ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü için tatil edildiğini duyurdu.

KARABÜK
Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları ve buzlanma beklentisi nedeniyle Eskipazar, Ovacık ve Yenice ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

BURDUR
Merkez ve bağlı köylerde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda öğleden sonra eğitime ara verildiği bildirildi.
Gölhisar ve Altınyayla ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

KASTAMONU
Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi. Alınan bilgiye göre, ilçelerden Araç, İhsangazi ve Küre'deki tüm, Çatalzeytin, Bozkurt, Cide, Abana ve Doğanyurt'ta ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bugün tatil edildi.
Kent merkezi ve bağlı köylerdeki okullar da bugün için tatil edilmiş, engelli ve hamile personelin idari izinli sayılmaları kararlaştırılmıştı.

AFYONKARAHİSAR
Emirdağ İlçesi’nde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 19 Şubat'ta ara verildi. Afyonkarahisar’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklamada, 'Meteorolojiden edinilen verilere göre, beklenen yoğun kar yağışı ve olası buzlanma nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerimizde tüm okullar 19 Şubat 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerimizde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır’ denildi.

Haberin Devamı

YOZGAT
Yozgat Valiliği ile İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirme toplantısı sonucu Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde okulların 19 Şubat Perşembe tatil edilmesini kararlaştırıldı.

TOKAT
Etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda perşembe günü eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi. Ayrıca Tokat-Sivas karayolunda fırtına nedeniyle ağır vasıtaların geçişine izin verilmiyor.

KIRIKKALE
Kırıkkale'nin Keskin, Sulakyurt ve Delice ilçeleri ile merkeze bağlı köylerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 19 Şubat Perşembe günü ara verildi.
Kent merkezinde taşımalı eğitim yapılan okullarda da eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

KOCAELİ
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte aralıklarla devam eden kar yağışının etkisini artırmasının beklendiği vurgulanarak, bu nedenle tüm ilçelerdeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime ara verildiği ifade edildi.

SAKARYA
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında 19 Şubat'ta eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

ORDU
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, kar yağışının devam etmesi nedeniyle bazı ilçelerde kar tatilinin uzatıldığını belirtti. Türkkan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine istinaden Mesudiye, Ulubey, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan ve İkizce ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda, Perşembe ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini söyledi.
Türkkan, Altınordu ilçesi, Fatsa, Kabadüz, Gülyalı ve Kabataş ilçelerinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

KARAMAN
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

AMASYA
Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı ve Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerine istinaden 19 Şubat Perşembe günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.

SAMSUN
Samsun Valiliğinin açıklamasında, kentte iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

ÇORUM
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il merkezi ve 11 ilçede 19-20 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 19-20 Şubat tarihlerinde eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

NEVŞEHİR
Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.

KAYSERİ
Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi. Kayseri’de salı günü başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların 18 Şubat Çarşamba öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.

ADIYAMAN
Adıyaman'ın Sincik ve Çelikhan ilçelerindeki bazı okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezi dahil, ilçenin kuzey ve batı bölgelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildiği bildirildi.
Çelikhan'da ise kar yağışı ve tipi nedeniyle taşımalı eğitimin yapılan okullarda eğitime bugün ara verildiği öğrenildi.

ADANA
Adana'nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildiği bildirildi.

BOLU
Bolu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.
Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuklar, buzlanma ve akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

BURSA
Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KIRŞEHİR
Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.
Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının bugün da etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü ifade edildi.

BALIKESİR
Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut ilçelerinde bugün eğitime ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildi.
Merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ve tüm özel eğitim kurumları da tatil edildi. Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime ara verildi.

SİVAS
Suşehri, Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

BARTIN
Bartın'da, kar yağışı nedeniyle Ulus ilçesi dışındaki yerlerde eğitime bugün ara verileceğini bildirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verileceğini söyledi.

KONYA
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle, Yalıhüyük, Hüyük, Altınekin, Çeltik, Sarayönü, Kulu, Cihanbeyli ve Ahırlı, Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Seydişehir ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.
Ayrıca, merkez Selçuklu ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı ilk ve ortaokulları, merkez Karatay ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Kızören, Yağlıbayat ilk ve ortaokullarının bugün tatil edildiği ifade edildi.

YALOVA
Yalova'da kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi.

DÜZCE
Düzce'de kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.Düzce Valiliği kar yağışı nedeniyle bugün okulları tatil ederken, yağışın devam etmesi üzerine 19 Şubat günü de il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları tatil etti.

ESKİŞEHİR
Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle bugün için 1 gün süre ile tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl merkezinde okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik yetkilileri de, çalışan hamile ve engellilerin bugün için 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından ve buzlanma beklentisinden dolayı merkez, bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.

Soma’da taşımalı eğitime kar engeli

Manisa’nın Soma İlçesi’nde, geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası taşımalı eğitime bağlı okulların 19 Şubat Perşembe günü için tatil edildiği duyuruldu. Yoğun kar yağışı sonrası Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, taşımalı sisteme tabi okulların 19 Şubat Perşembe günü itibariyle bir günlüğüne tatil edildiğini söyledi. İlçe merkezinde eğitime devam eden öğrenciler teneffüs aralarında kartopu oynayarak beyaz örtünün tadını çıkarttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!