İstanbul’a down sendromu araştırma merkezi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a down sendromu araştırma merkezi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 13:40

İstanbul’da Down Sendromu Araştırma ve Uygulama Merkezi açılacak. Merkezde, Down Sendromlu bireylere beden ve ruh sağlıkları ile yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik her türlü sağlık hizmeti, tıbbi tetkik ve tedavinin yanı sıra psikososyal rehabilitasyon sağlanacak.

Haberin Devamı

İstanbul Bilim Üniversitesi Grup Florence Nightingale Hastaneleri ve Down Türkiye-Down Sendromu Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen merkez, 27 Aralık’ta hizmete sunulacak.
Şişli Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde faaliyete geçecek merkezde, öncelikle Türkiye’de, daha sonra da bölgesel ve global düzeyde Down Sendromlu (DS) bireylerin beden ve ruh sağlıkları ile yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik her türlü sağlık hizmeti, tıbbi tetkik ve tedavinin yanı sıra psikososyal rehabilitasyon sağlanacak.
Merkezde yapılacak çalışmalar ve araştırmalar, DS’li bireylerin hayat kalitesini yükseltme amacına yönelik gerçekleştirilecek. Ayrıca DS ile ilgili (hamilelik öncesi, süresi ve sonrası da dahil olmak üzere) merkeze başvuran ailelerle gerçekleştirilen tüm iletişim ve etkileşim sürecinde güncel ve gerçekçi bilgi, pozitif ve duyarlı bir yaklaşımla ailenin kararlarına saygı çerçevesinde verilecek.

BAKMADAN GEÇME!