İSG sonuçları açıklandı! 2 soru iptal edildi! İtiraz nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İSG sonuçları açıklandı 2 soru iptal edildi İtiraz nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 14:58

İSG sınav sonuçları, 20 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen sınavın ardından bugün ÖSYM tarafından açıklandı. İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki yeterliliklerin test edildiğini sınav Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirilmişti. İşte, 20 Mayıs İSG 1. dönem sınav sonuçları ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

İSG sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. İşte, ÖSYM'nin sonuçlara dair açıklaması;

"20 Mayıs 2018 tarihinde uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavına (2018-İSG 1. Dönem) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup “İşyeri Hekimliği Testinde yer alan 49 numaralı” soru ile “A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testinde yer alan 44 numaralı” sorunun “C” olarak girilmiş doğru cevabının “D” olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Adaylar, sınav sonuçlarına 12 Haziran 2018 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İTİRAZ NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM tarafından belirlenen ücreti yatırdıklarını gösteren dekont ile birlikte; sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesini talep eden itirazlarda ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde her bir dilekçede bir soruya itiraz ve her bir soru başına ÖSYM tarafından belirlenen ücreti yatırdıklarını gösteren dekont ile birlikte ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.). Adayların inceleme masraflarını, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına yatırmaları gerekmektedir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır.

ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçeler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Sınava ilişkin yapılacak işlemlerde adaylardan alınacak ücretler, ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara duyurulmaktadır.

Haberin Devamı

ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr internet adresinden cevaplayabilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!