İran’lı akademisyen şiir sanatını anlatacak

Güncelleme Tarihi:

İran’lı akademisyen şiir sanatını anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 11:03

İranlı şair, yazar ve akademisyen Dr. Fatemeh Shams, 19 Aralık’ta İstanbul’da vereceği konferansta şiir tarihine ışık tutacak. Shams, ‘Bulanıklaşan Sınırlar: Modern İran ve Afganistan Şiirinde Muğlak Alanlar’ adlı konferansta merak edilen soruları cevaplandırırken şiir sanatının detaylarını da enine boyuna anlatacak.

Haberin Devamı

İranlı şair, yazar ve Pensilvanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatemeh Shams, 19 Aralık’ta Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelecek. ‘Bulanıklaşan Sınırlar: Modern İran ve Afganistan Şiirinde Muğlak Alanlar’ adlı konferansta dinleyicileri; İran ve Afganistan şiirinin derinliklerine, bilinmeyenlere doğru bir yolculuğa çıkaracak olan Shams, merak edilenler hakkındaki soruları da cevaplayacak.  

ÖDÜLLÜ ŞAİR
2009’da hükümet karşıtı protestolarda bulunarak ülkesinden sınır dışı edilen Shams, bir süre İngiltere’de yaşadıktan sonra ABD’ye yerleşti. Özellikle devletlerin etkisi altındaki edebiyatta üretim ve sansür konularında araştırma ve konuşmalar yapan Shams, İran edebiyatı, yakın doğu dilleri ve edebiyatı alanlarında çalışıyor. Pensilvanya Üniversitesi’ne katılmadan önce Oxford Üniversitesi’nden doktora derecesini alan ünlü akademisyen, çeşitli akademik kurumlarda Fars Dili ve Edebiyatı üzerine dersler verdi. Ayrıca Shams, yayınlanmış üç koleksiyona sahip ödüllü bir şair.

BAKMADAN GEÇME!