İngilizceyi kamera karşısında öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

İngilizceyi kamera karşısında öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 15:16

Gaziantep'teki bir ortaokulda başlatılan ‘İngilizce Haber Bülteni’ projesi sayesinde öğrenciler, İngilizce konuşmak için birbirleriyle yarışıyor hale geldi. Okulda gerçekleştirilen faaliyetler, hava durumu ve çeşitli konular hakkında İngilizce haber sunan öğrencilerin görüntüleri, okulun sosyal medya hesabından yayınlanıyor, bu sayede çocukların yabancı dil öğrenmeleri teşvik ediliyor.

Haberin Devamı

Gaziantep Kıbrıs Ortaokulu’nun İngilizce öğretmeni Soner Özyurt'un öncülüğünde başlatılan ‘İngilizce Haber Bülteni’ projesi kapsamında öğrenciler, stüdyo ortamına çevrilen sınıfta, kamera karşısına geçerek haber sunuyor. Böylece çocuklar, hem öz güven kazanıyor hem de eğlenerek İngilizce öğreniyor. Sosyal medyada yayınlanan videoları izleyen okuldaki öğrenciler, geçmişte sıkıldıkları ve ön yargıyla yaklaştıkları İngilizceyi öğrenerek, projeye dahil olmak istiyor. İngilizce dersinin yanında matematik, Türkçe ve sosyal bilgiler dersleri de oyunlar eşliğinde işlendiği okuldaki sosyal projeler sayesinde öğrencilerin devamsızlık oranları azalırken, başarı seviyeleri de arttı.

‘BAŞARI DÜZEYİ ARTAN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR’
Kıbrıs İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ökkeş Hançer, klasik eğitim anlayışının dışına çıkarak öğrencileri farklı alanlarda yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin derslere olan ilgilerini artırmak ve canlı tutmak için çeşitli projeler geliştirdiklerini, bunlardan birinin de ‘İngilizce Haber Bülteni’ olduğunu belirten Hançer, çalışma kapsamında öğrencilerin kamera karşısına geçerek İngilizce haber sunduğunu, bunun da tüm öğrencilerin dikkatini çektiğini anlattı. Hançer, konuşmasına şöyle devam etti:
"Sözel ve sayısal derslerin eğlenceli bir şekilde öğrenilmesini sağlıyoruz. Biz sadece akademik başarı olarak ilerlemeyeceğiz. Sporda, kültürde ve sanatta da ilerleyeceğiz. Kültür ve sanatın altyapısını da oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yeteneklerine göre yönlendirilmesine destek oluyoruz. Bu etkinlikler sayesinde başarı düzeyi artan öğrencilerimiz var. Bu da bizleri çok çok sevindiriyor.

Haberin Devamı

Daha önce okulumuzda devamsızlık yapan çok fazla öğrenci vardı. Öğrenciler kendilerini okula ait hissetmiyorlardı. Bu durumu önceden tespit ederek projeler üretmeye başladık. Projeler sayesinde öğrencilerimizin devamsızlığı azaldı, okula ilgileri ve başarıları artmaya başladı. Kaybedecek hiçbir öğrencimiz yok, hepsini kazanmak zorundayız.

İngilizceyi kamera karşısında öğreniyorlar

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIN OKULLARINI GERÇEKTEN SEVMELERİ SAĞLANIYOR
Matematik, İngilizce, sosyal bilgiler, Türkçe gibi çeşitli derslerin eğlenceli hale gelmesi için çalışıyoruz. Öğrenmenin kalıcı hale gelmesi ve çocukların okulu sevmelerini sağlamalarını amaçlıyoruz. Bir dersi sevmez ve inanmazsınız başaramazsınız. Matematiği oyunlaştırarak onların seviyesine inerek öğretmeye çalışıyoruz. Ailenin iş kaygısı varsa eğitim geriye atılıyor. Bunu sanayi odası ve sanayicilerle görüşerek işsiz olan velilerin çalışabilmesi için aracı olduk ve iş bulduk. Bu da öğrencilerin okuluna yansıdı. Çok güzel dönüşler var 'Allah razı olsun' diyorlar."

İngilizce öğretmeni Soner Özyurt da öğrencilerinin İngilizceyi sadece sınıf içerisinde değil dışarıda da kullanmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Özyurt, "Çocukların İngilizce konusunda vizyonlarının genişlemesini istiyoruz. Öğrencilerimize öz güven kazandırmaya ve ön yargılarını kırmaya çalışıyoruz. Sosyal medyadan görüntüleri yayınladıktan sonra onlarca öğrenci başvuruda bulundu. Her teneffüste sıra oluşuyor. Bültenleri öğrencilerle birlikte hazırlıyoruz. Bahsedilecek konuları da onlar kendileri belirliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!