İngilizce için emek ve zaman şart

Güncelleme Tarihi:

İngilizce için emek ve zaman şart
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 15:13

Yabancı dil bilmek, İngilizceye hakim olmak eğitim ve iş hayatının ayrılmaz parçalarından. Üniversite ve lisansüstü eğitimi için çok önemli bir kriter, özellikle öğrenimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrenciler için büyük bir ayrıcalık. Uzmanlara göre, yabancı dile hakim olmanın ön koşulu ise anadili çok iyi bilmek.

Haberin Devamı

Türkiye’de yirminci yüzyılın başlarında seçmeli ders olarak okullarda ve üniversitelerde okutulmaya başlanan İngilizce bugün zorunlu ders haline geldi. Gelecek için şart olan İngilizce’nin zorunlu bir ders olmasının öğrenciler için çok değerli bir fırsat olduğunu aktaran Uğur Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Zafer Çağlar, yabancı dili çok iyi öğrenmek için öncelikle anadile hakim olmanın önemini vurguladı.

İNGİLİZCE ÖĞRENMENİN KISA YOLU YOK

Okullarında ilkokuldan ortaokul ve liseye kadar İngilizce eğitimlerinde ciddi bir hassasiyet gösterdiklerini söyleyen Çağlar; “İlkokuldan başlayan yoğun İngilizce eğitimleriyle öğrencilerimizi donatıyoruz. Buradaki hassasiyetimizi ortaokul ve lisede de devam ettirerek öğrencilerimizi ileri seviyede İngilizce öğrenmiş olarak okullarımızdan mezun etmek bizler için çok önemli” dedi. Öğrencilerin kısa yoldan İngilizce öğrenme hevesini bir kenara bırakmalarını söyleyen Çağlar; “Bugün birçok öğrencimiz, eğitimine yurtdışında devam etmek istiyor ve kısa yoldan nasıl İngilizce öğrenebilirim diye araştırmalar yapıyor. İşin doğrusu böyle bir sistem ne yazık ki yok. Kolay yoldan öğrenilebilen bir dil söz konusu değil. Dil öğrenmek için zaman ve emek en önemli husus” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!