İlk tercihte yerleşemeyene, ikinci şans

Güncelleme Tarihi:

İlk tercihte yerleşemeyene, ikinci şans
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 13:59

Özel okul desteği almaya hak kazananlar için tercih dönemi başladı. Son gün 9 Eylül. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenlemeye göre, 10 Eylül'de yerleştirme sonuçları açıklanacak ve herhangi bir özel okula yerleşemeyen öğrenci olursa, ikinci kez destek başvurusu yapmaya gerek kalmadan, tercih yapma şansına sahip olabilecekler. Eğitim öğretim desteği almak isteyenler için ise ek başvurular 8-18 Eylül arasında.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen özel okul desteğini almaya hak kazanan öğrenciler için okul tercihleri başladı. Tercih süreci 9 Eylül akşamı sona erecek. 10 Eylül’de ise özel okullara yerleşen öğrenciler ilan edilecek. Okullara kesin kayıtlar 10-18 Eylül arasında yapılacak. Tercihler Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden alınıyor. Okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 lira eğitim öğretim desteği verilecek.

İkinci başvurular pazartesi başlıyor

Bakanlık tarafından daha önce yapılan açıklamalarda 250 bin öğrenciye özel okul desteği verileceği açıklanmıştı. İlk dönemde okul öncesine 24 bin 342, ilkokula 54 bin 220, ortaokula 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarına 40 bin 736 öğrenci olmak üzere başvuruda bulunan 180 bin 637 öğrencinin tümü eğitim öğretim desteği almaya hak kazandı. Bakanlık da kalan 70 bin kontenjanı doldurmak için ikinci başvuru süreci başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen genelgeye göre ek başvuru takvimi 8 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Veliler, 18 Eylül akşamına kadar öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüğüne giderek başvuru talebinde bulunacak. Okul müdürlükleri işlemleri tamamlayacak. 19 Eylül’de destek almaya hak kazanan öğrenciler açıklanacak. Tercihler ise 20-23 Eylül arasında alınacak. 24 Eylül’de yerleştirme sonuçları ilan edilecek, kesin kayıtlar ise 25-30 Eylül arasında olacak.

Öğrencilere ikinci şans

1 Eylül’de açıklanan sonuçlara göre, eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler, 5-9 Eylül arasında yaptıkları tercihlere göre herhangi bir okula yerleşemezse tekrar tercih yapma hakkına sahip olacak. Bu durumdaki öğrencilerin tekrar eğitim öğretim desteğine başvuru yapmasına gerek kalmadan, ikinci başvuru sonuçlarına göre destek alan öğrencilerle birlikte, 20-23 Eylül arasında tercih yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!