İlk ders zili çaldı... İşte Türkiye'den ilk gün manzaraları

Güncelleme Tarihi:

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 10:44

17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen 2018-2019 eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi. Okullarda birinci dönem 18 Ocak’ta tamamlanacak. Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat arasında yapılacak. İkinci yarı yıl ise 4 Şubat’ta başlayacak ve 14 Haziran’da son ders zili çalacak. İşte okullardan ilk gün manzaraları:

Haberin Devamı

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

ŞEHİT KIZINI YALNIZ BIRAKMADILAR
Van’da 6 yıl önce şehit edilen polis memuru Tuncay Akyüz’ün kızı, Adana’da birinci sınıfa başlayacağı okula babasının meslektaşları tarafından götürüldü. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, 22 Eylül 2012’de görevli olduğu Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde PKK’lı teröristlerce vurularak şehit edilen polis memuru Tuncay Akyüz’ün ilkokul birinci sınıfa başlayacak kızı Zeynep Ravza Akyüz’ü okula götürmek için önce eve gitti. Şehidin eşi Kübra Akyüz, eşinin şehit olduğu zaman kızının 3 aylık olduğunu belirterek, “Kızımın okula başlayacağı ilk gün eşimin meslektaşlarının yanımızda yer alması bizleri çok mutlu etti” dedi. Daha sonra Zeynep Ravza Akyüz, polis aracıyla Çukurova İMKB İlkokulu’na götürüldü. Akyüz ve polisler okul girişinde yönetici ve öğretmenler tarafından çiçeklerle, sınıfta ise arkadaşları alkışlarla karşıladı.

Haberin Devamı

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

SOYLU: YANINIZA YANAŞANLARA KANMAYIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Soylu, Hakkari Çukurca’daki Atatürk İlkokulu’ndaki açılış töreninde “Bir gözümüz, bir kulağımız daima okullardadır” diyerek şunları söyledi: “Okul önlerinde veya çevresinde tanımadıklarınızla konuşmayın, peşlerinden gitmeyin. Kimseden hap, ilaç veya başka bir şey alıp ağzına atmayın. Herhangi bir uyuşturucuyla yanınıza yanaşmaya çalışanlarla ‘Al bu hapı iç rahatlarsın, zihnin açılır’ diyenlerle sakın konuşmayın. Size verdikleri zehirler zihninizi açmaz bilakis hayatınızı karartır. Sakın itibar etmeyin, elinizi uzatmayın, onlarla konuşmayın. Polise, jandarmaya ihbar edin. Hatta belediye zabıtasına söyleyin.

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

GÖRME ENGELLİLER OKULA BİSİKLETLE GİTTİ

Gaziantep’te görme engelli öğrenciler, eğitim öğretim yılının ilk gününde okullarına bisikletle gitti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bisiklet kullanımına dikkati çekmek için başlattığı çalışma ile görme engelli öğrenciler de bisiklet kullandı. GAP Görme Engelliler İlk ve Orta Okulu öğrencileri, belediye personelinin rehberliğinde iki kişilik tandem bisikletlere bindi. Eskort eşliğinde okullarına ulaştı.

Haberin Devamı

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları
KURTULMUŞ MEZUN OLDUĞU OKULDA
Mezun olduğu İstanbul Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi’ndeki törende AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları söyledi: “Bizden  önceki nesiller yokluk imtihanını başarıyla verdiler. Şimdi önümüzde daha büyük bir sınav var. Biz de varlık sınavını çok başarılı bir şekilde vermek zorundayız. İmam Hatip Liseleri, kendi kökleriyle buluşma serüveni, milletin yeniden kökleriyle, değerleriyle buluşma özetidir. Yoklukta nasıl izzet ve şerefle bu meseleye sahip çıktıysak. Varlıkta da şımarmayacağız. Daha fazla çalışacağız, güçlü olacağız. Bu millete ilim ve irfan pınarından hizmetler sunacağız” Fırat ALKAÇ

Haberin Devamı

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

BEDİRHAN’IN İSMİNİN VERİLDİĞİ OKULDA İLK DERS
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, PKK’lı teröristlerin yola  tuzakladığı patlayıcının infilakettirilmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya ile şehit düşen 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya’nın isminin verildiği Sivas’ın Şarkışla ‘daki anaokulunda da ilk ders zili çaldı. Şehit Bebek Bedirhan Mustafa Karakaya Anaokulu’ndaki açılışa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, “Şehit Bedirhanlar bir daha olmasın, bu vatana göz dikmiş hainler bir daha hayat bulmasın düşüncesiyle bu yavrularımızı öğretmenlerimizle yetiştiriyoruz” diye konuştu.

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

SURİYELİ ÖĞRENCİLERİN OKUL HEYECANI

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye’ye gelen ve Şanlıurfa’da misafir edilen Suriyeli çocuklar, dün okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Türkiye’de en çok Suriyeliye ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da yaklaşık 75 bin Suriyeli öğrenci, Türk yaşıtları gibi ders başı yaptı. Sırrın Geçici Eğitim Merkezinde öğrenim gören çok sayıda Suriyeli çocuk, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşurken heyecanlıydı.

Haberin Devamı

İlk ders zili çaldı... İşte Türkiyeden ilk gün manzaraları

ARKADAŞLARI ARDA’YI UNUTMADI

Tekirdağ’da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i, Bizimkent İlkokulu’ndaki arkadaşları unutmadı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, Bizimkent İlkokulu yönetimi ve öğrencileri Oğuz Arda Sel’in sırasını çiçeklerle süsleyip bir de fotoğrafını koydu. Anma törenine katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sınıf arkadaşlarından bu yıl Arda için çok daha fazla çalışıp başarılı olacakları yönünde söz aldı. İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!