İlk ders rektörden

Güncelleme Tarihi:

İlk ders rektörden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2014 11:48

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk dersi, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Tıp Fakültesi’nde verdi.

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’in verdiği ilk derse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Saçar, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, fakülte öğretim üyeleri ve birinci sınıf öğrencileri katıldı. ÇOMÜ hakkında öğrencilere bilgi vererek, üniversitenin temel görevlerini, öğrencilik hayatında dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Rektör Prof. Dr. Laçiner, üniversite hayatının insana kattıklarını öğrencilere aktardı. ÇOMÜ’nün 46 bin öğrencisi, 3 bini aşan akademik- idari personeli, fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulları ile iyi nesiller, iyi fikirler üreten bir üniversite olduğunun altını çizen Prof. Dr. Laçiner, öğrencilere 7/24 açık olan ÇOMÜ Kütüphanesi ve yapımında sona gelinen Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında bilgi verdi. Üniversitenin üç temel görevi olduğunu belirten Rektör Laçiner bunları şöyle sırladı:

Haberin Devamı

"Gençlere eğitim öğretim vererek, onları bir alanda düşünebilen, bilgiyi anlayabilen, uzmanlaşmış kişiler haline getirmek, bilim yapmak ve bilim insanı yetiştirmek, kamuoyunu aydınlatmak. Üniversite hazır bilginin size anlatılmasından daha ötesini veren bir yerdir. Üniversitede hocalarınız size hazır bilgiyi anlatmanın dışında o bilginin özünü de anlatmakla yükümlüdür. İlaveten o bilgiyi genişletmekle de yükümlü. Üniversite bundan önce bulunduğunuz eğitim öğretim kurumlarından farklı. Bilginin parçalandığı bir yer. Bunların ötesinde hayat nedir? Ben kimim? Neredeyim? sorularına daha esaslı cevaplar arandığı bir yer."

"İyi eğitimin sırrı, hoca ve öğrenciden geçer"

Prof. Dr. Laçiner, iyi bir eğitimin sırrının çok iyi bir hoca ve çok iyi bir öğrencinden geçtiğini vurgulayıp, "Öğrenci olmak sınavı kazanmak ya da bir sınıfta kayıtlı olmak değil. Öğrenci olmak için öğrenmeye açık olmalısınız. Öğrenme isteği ile dolu olmalısınız. Anlatılanı almaya hazır olmalısınız. Eğer anlatılanı almaya hazır değilseniz, algılarınız açık değilse dünyanın en iyi öğretim üyesi de buraya gelse size hiçbir şey aktaramaz. Bunun için algılarınız her zaman açık olsun. Şunu unutmamanız gerekiyor. Üniversite hayatı bir daha tekrar etmeyecek. O yüzden buranın kıymetini iyi bilin. Karakteriniz burada şekillenecek. İlkelerinizi, değerlerinizi sağlam temeller üzerine kurun. Dersle ilgili, insan ilişkileri ile ilgili, hayatla ilgili görüşlerinizin burada tam anlamıyla oturması çok önemli. İyi bir planlama ile her şeyi zamanında yapmak gerekir. Derste ders, eğlencede eğlence, gibi ayrımların düzgün bir şekilde oturtulması şart" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!