Ä°lk ders gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

İlk ders gözyaşı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 23, 2007 00:00

Aksaray yakınlarında ki trafik kazasında can veren öğrenci, öğretmen ve velilerin acıları Zafer İlköğretim Okulu'nda bir kez daha yaşandı.

Haberin Devamı

 OKULDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

 YASLI OKULDAKİ İLK GÜN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN- Video

Güvercinler de ağladı haberi için tıklayın

ACIMIN YOLDAÅžI OLACAK Â

Kazada eşi Elif Çalmanda ve 2-A sınıfı öğrencisi kızı Fatma Çalmanda’yı kaybeden tekstil işçisi Halil İbrahim Çalmanda, eğitimine ara vermesini istemediği 7’nci sınıf öğrencisi kızı Başak Çalmanda’yı okula getirdi. Gözyaşları içerisinde kızını öğretmenlerine teslim eden baba Çalmanda, kazada kendilerinin de suçunun bulunduğunu söyledi. Çalmanda, "Çocuklarımız için 65 YTL vermeyip ’küçük’ oldukları için onları eşlerimizin kucaklarında gönderdik. Yaşadığımız acıyı unutamayız. Evimizin her tarafı eşim ve kızımın hatıralarıyla dolu. Bundan sonra büyük kızımla yaşayacağız, o benim hayatımın ve acımın yoldaşı olacak" dedi. Kazada hayatını kaybedenlerden Azize Sevinç’in babası Abdülkadir Sevinç de okula gelerek yaşananlara isyan etti. Kazanın sorumsuzluktan kaynaklandığını ileri süren Sevinç, okul görevlilerince içeriye alınarak sakinleştirildi.

OKUL YÖNETİMİNE SUÇLAMA

Kazada eşi Fatma ve oğlu Onur’u kaybeden, kızı Nermin de yaralanan Bekir Çukurbaşı, okul yönetimine tepki gösterdi. Okulun düzenlediği geziye eşi ve çocuklarını maddi sıkıntı nedeniyle zor gönderdiğini belirten Çukurbaşı, şunları söyledi: "Okul yöneticileri bana ’Adam başı 65 YTL ama eşiniz ve iki çocuğunuzu 130 YTL’ye götürebiliriz. Çocuğunuzun biri ikili koltuğun ortasında oturup gidebilir’ dediler. Otobüse bindiklerinde ben yanlarındaydım. Otobüs tıklım tıklımdı ve okul müdürü de bunları gördü. Başka okullardan öğrenciler de vardı. Okul ticaret mi yapıyor? Bana 130 YTL’nin içinde sigorta masrafının da olduğunu söylediler. Ama şimdi geliyorum, sigorta belgesini veremiyorlar. Okul müdürüyle görüştüm bana ’Savcılık gece geldi, belgeleri aldı’ dedi. Gerekirse dava açacağım."

LÄ°SELÄ°LERDEN ZÄ°YARET

Aynı semtteki Beştepeler Lisesi öğrencileri, iki grup halinde Zafer İlköğretim Okulu’na taziye ziyaretinde bulundu. Ellerinde güllerle okula gelen lise öğrencileri "Onlarla aynı semtin çocuklarıyız, manevi kardeşlerimizi ölümsüzleştirmek için, onları ziyaret ettik" dediler. Okulu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğrencilerin yaşadıkları büyük travmayı atlatması için her sınıf için iki rehber öğretmen atadıklarını söyledi. Aydoğan, yaşanan acı kazanın ardından okul gezileri için daha sıkı tedbirler alınacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!