İlahiyatçıya canlı yayın soruşturması

Güncelleme Tarihi:

İlahiyatçıya canlı yayın soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 12:47

KONYA Selçuk Üniveristesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, televizyon kanallarında mahalle baskısı ‘Mikro Faşizm’ hakkında açıklamalar yapan Fakülte Öğretim Üyesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şahin Filiz’e, ‘İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon kanallarında programlara katıldığı’ gerekçesi ile disiplin soruşturması başlattı.

Haberin Devamı

Doç. Dr. Şahin Filiz’in Ankara’da bulunan Avukatı Ali Altay ise, müvekkilinin televizyon kanallarında programlara katılmadan önce dekanlığa yazılı dilekçe sunduğunu, ancak dekanlığın dilekçeyi daha sonraki bir tarihte işleme aldığını iddia etti.

Selçuk Üniveristesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz hakkında soruşturma başlattı. ‘İzinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizyon programlarına katıldığı’ gerekçesi ile başlatılan soruşturmanın baskı amaclı olduğunu ileri süren Doç. Dr. Filiz'in avukatı Ali Altay, “Müvekkilim 24 Kasım 2007 tarihinde SKY Türk’de Enver Arsever’in ve 25 Kasım 2007 tarihinde de Star Tv’de Ruhat Mengi’nin programına katılarak, mikro faşizm konusunda bilimsel açıklamalarda bulundu. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ise bilimsel açıklamalara, bilimsel olarak karşılık veremeyince ‘izinsiz olarak il dışına çıktığı ve televizon programlarınakatıldığı’ gereçkesi ile soruşturma başlattı” dedi.

Haberin Devamı

‘DİLEKÇEYİ İŞLEME GEÇ ALMIŞLAR’
Soruşturma tebliğinin 11 Aralık 2007 tarihinde kendilerine ulaştığını kaydeden Avukat Altay şunları söyledi:
“Bize ulaşan tebliğde 18- 24 ve 25 Kasım 2007 tarihinde bağlı bulunduğu birimden izin almaksızın il dışına çıktığı gerekçesi ile disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi. Dekanlık tarafından gelen daha önceki yazıda ise ‘24- 25 Kasım 2007 tarihleri arasında İstanbul’daki iki ayrı programa katıldığınız tesbit edilmiştir’ şeklinde ifadeler yer alıyor. Şahin Filiz, 23 Kasım 2007 tarihinde dekanlığa ‘24- 25 Kasım 2007 tarihlerinde davet edildiğim canlı yayınlara katılmak üzere İstanbul’da bulunacağım’ diye yazılı dilekçe verdi. Fakat yazılı dilekçe 28 Kasım 2007 tarihinde kayıtlara geçmiş.”

‘TV'DE BİLİMSEL AÇIKLAMALAR YAPTI’
Avukat Ali Altay, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın ‘Bütün yasaklar kalkacak’ açıklamasına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Yeni YÖK Başkanı ‘yasaklar kalkacak’ diyor ama, akademik personelin açıklama yapması bir takım girişimlerle yasaklanıyor. Selçuk Üniversitesi'nde yaklaşık 5 bin akademik personel var. Akademisyenler bilimsel araştırma yapmak için sürekli il dışına çıkmak zorundalar. Bu nedenlede akademisyenlerin il dışına çıkmasını engelleyemezsiniz. Bu kadar personel arasında hangisini kontrol altına tutabilirsiniz. Ayrıca, bu şekilde akademisyenlerin, bilimsel çalışmalarını engellemiş olursunuz. Sonuçta Şahin Filiz de televizyon kanallarında bilimsel açıklamalar yapmak için programa katılmıştır. 1985 yılında çıkan yönetmeliğe göre il dışına çıkan personel bağlı bulunduğu birime il dışına çıkacağı bildirmek zorunda. Bu kanunun değiştirilmesi için 2005 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge verildi ama önerge komisyonda bekliyor. Kaldı ki Doç Dr. Filiz de yazılı dilekçesini bağlı bulunduğu birime bildirmiş. Fakat dilekçe 27 Kasım 2007 tarihinde işleme konulup, 28 Kasım 2007 tarihinde kayıtlara geçiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!