İki üniversite arasında ‘Flipped Learning’ işbirliği

Güncelleme Tarihi:

İki üniversite arasında ‘Flipped Learning’ işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:46

Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında işbirliği her geçen gün artıyor. MEF Üniversitesi, dünya çapında dikkat çeken projesi ‘Flipped Learning’ konusunda TED Üniversitesi ile bilgi paylaşımı yapmak için bir anlaşma imzaladı. Buna göre, iki üniversitenin öğretim kadrolarının katılacağı seminer ve atölye çalışmaları yapılacak.

Haberin Devamı

MEF Üniversitesi, üç yıl önce hayata geçirdiği Flipped Learning eğitim yöntemi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Üniversite şimdi bu alanda elde ettiği deneyimleri TED Üniversitesi ile paylaşacak. İmza töreninde konuşan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, bu projenin Türkiye’de üniversiteler arasında işbirliğine önemli bir örnek teşkil ettiğini söyleyerek, “Türkiye’de ilk defa uyguladığımız Flipped Learning’de öğrencilerimizin memnuniyet oranı yüzde 89. Biz de bu yeni metodu diğer üniversitelerle paylaşarak eğitime güç katmak istiyoruz. TED Üniversitesi ile bu konuda bilgi paylaşamı yapacağız” diye konuştu.

“Deneyimler bize yol gösterecek

TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar da bu tecrübe paylaşımı sayesinde Flipped Learning eğitim metodunu uygulamaya başlayacaklarını dile getirdi. Tarımcılar, ”Anlaşma ile bu eğitim metodunu kendi üniversitemizde nasıl uygulayabileceğimizi göreceğiz. Bu metoda üniversite lisans düzeyinde tüm programlarda yer vermek için deneyimlerden yola çıkarak ilerleyeceğiz. Onlardan bu yöntem hakkında öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

Haberin Devamı

“Sonuçta hepimiz cehaletle mücadele ediyoruz”

İki üniversite arasında işbirliğinin sağlanmasında rol oynayan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, bu tarz işbirliklerinin Türkiye’de çok az olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Türkiye yükseköğretim kurumları arasında böyle işbirliklerinin yapılması konusunda bir çekingenlik var. Ancak MEF ve TED bir işbirliğine gidiyor. Üniversiteler birbirlerini rakip olarak görmemeli. Sonuçta biz hepimiz cehaletle mücadele ediyoruz.” 

İki üniversite arasında sağlanan bu işbirliği ile seminer serileriyle akademik kadrolar bilgilendirilecek. Akademisyenlere ‘Flipped Learning’i nasıl etkin bir şekilde kullanabilecekleri gösterilecek. Ders öncesi ve sonrası toplantılarla süreç takip edilecek.

BAKMADAN GEÇME!