Bakan Yılmaz: İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiye'nin kaybıdır

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz: İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiyenin kaybıdır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:13

MEB’in düzenlediği ‘Sanata Engel Yok’ sergisinin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Muhakkak her birinde bir cevher var. Maharet onu çıkarabilmekte. Bakanlık, öğretmenler, aileler olarak bizim vazifemiz. Çünkü geride bırakabileceğimiz tek bir insan yok. İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiye'nin kaybıdır" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün beşincisini organize ettiği ‘Sanata Engel Yok’ sergisi Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sanat Galeri’nde açıldı. Engelli öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği serginin açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile özel eğitim öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

HER BİRİNDE CEVHER VAR
TOGEM-DER Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerinin gösterisiyle başlayan törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şunları söyledi:
“En özel öğrencilerin ve öğretmenlerin, en özel eserlerini bugün izleyeceğiz. Cenabı Allah adildir. Sadece bu adaletini bizim görebilmemiz lazım. Farkındalığı oluşturabilmeliyiz. Bu sergi de o farkındalığı oluşturmanın bir örneği. Her yaşta, her kademede evlatlarımızın eğitime erişebilmesini, eğitime eriştikten sonra en kaliteli eğitimi vermek istiyoruz. Bu yolda gerçekten önemli mesafe kat ettik. Ancak dezavantajlı diye düşündüğümüz kesimlere fırsat eşitliğini sağladıktan sonra kaliteli bir eğitim vermek için de daha fazla kaynak ayırmak lazım. Biz de normal eğitimde 17 öğrenciye bir öğretmen düşerken, 45 bin öğrencimiz 1.232 özel eğitim okulunda ders alıyor ve 11 bin 260 öğretmenimiz buralarda görev yapıyor. Her 4 öğrencimize 1 öğretmenimiz düşüyor, inşallah bunu daha iyi hale getireceğiz. Öğretmenlerimize şu talimatı verdik: Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim programlarını da uygulayabilecekler. Fakat bence en başarılı olduğumuz alan, 232 binden fazla öğrencimize kaynaştırma eğitimi veriyoruz. Bu yıl üniversite sınavında birinci olan bir evladımız vardı Konya'dan çıktı, görme engelliydi. Eğer bu kardeşimizi görme engelliler okuluna gönderseydik belki üniversite sınavlarında birinci olmasını beklemek mümkün olmayabilirdi ama kaynaştırma eğitiminde gerçekten Türkiye iyi durumda. Muhakkak her birinde bir cevher var. Maharet onu çıkarabilmekte. Bakanlık, öğretmenler, aileler olarak bizim vazifemiz. Çünkü geride bırakabileceğimiz tek bir insan yok. İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiye'nin kaybıdır."

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz: İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiyenin kaybıdır

YARATILIŞTA MUTLAKA BİR ADALET VARDIR
İstanbul Valisi Vasip Şahin, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:
"Şuna inanıyoruz ki Cenabı hak hiçbir kuluna adaletsizlik yapmamıştır. Yaratılışta mutlaka bir adelet var ama insanlar olarak bizim o öne çıkan özellikleri tespit edip geliştirmemize bağlı. Bir kısım insanın belki fiziki engeli var ama zengin bir zekaya, sanatsal kabileyetlere sahip. Biz o kalibiliyetleri tespit edip, israf etmeden geliştirilebilelim. Bugün onun örneğini görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

410 BİN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ VAR
ÖZEL EĞİTİM ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, 410 bin özel eğitim öğrencisi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Öğrencilerimizin yeteneklerini kamuoyuyla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özel eğitimin geldiği noktayı da bu standartı yüksek sergiyle herkese ilan etmiş oluyoruz. Türkiye'de 1.290 özel eğitim ve kurumumuz var. Buralarda 48 bin öğrencimiz öğrenim görmekte ve 11 bin öğretmenimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bunların dışında 242 bin civarında kaynaştırma öğrencimiz var. 11 bin 600 de özel eğitim sınıfımız var. Buralarda da 42 bin öğrencimiz öğrenim görmekte. Toplam 410 bin civarında özel eğitim öğrencisi çeşitli şekillerde eğitim alıyor. Hedefimiz sayısal ivmeyi hızlandırmak, okullarımızın kalitelerini yükseltmek. Bunun için atölyelerimizi hızla yeniledik. Özel eğitim aynı zamanda meslek, meceri, kendi kendine yetebilme eğitimidir."

BAKMADAN GEÇME!