İELEV Özel Lisesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

İELEV Özel Lisesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 12:05

İELEV (İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı) Eğitim Kurumları, özel lisesini açtı. Okuldan mezun olacak öğrenciler Almanya’da Avusturya’da ve İsviçre’deki üniversitelerde ücretsiz okuma imkanı elde edecek. Aynı zamanda Türkiye’deki vakıf üniversitelerinden burs alabilecek.

Haberin Devamı

Açılışta konuşma yapan İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, “Hedeflenen GIB Diploma Programı, sadece bir lise diploması vermiyor, öğrencilerimizin hazırlık sınıfından başlayarak, sınavlara değil eğitimlerine odaklanarak üniversite için plan yapmalarına olanak veriyor. Çünkü programımız, lise eğitiminde üç dille eğitim sunmasının yanında Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı’nın tüm modüllerini içeriyor, Abitur ile aynı fırsatları sunuyor. Mezun olan öğrencilerimiz, Almanya’da, Avusturya’da ya da İsviçre’de bir üniversitede ücretsiz okuma olanağı elde edecekler. GIB Diploma Programı, Türkiye’deki bazı vakıf üniversitelerinde öğrencilerimize değişik oranlarda burs kazanma imkanı sunacak. Öğrencilerimiz, Türk-Alman Üniversitesi’nin Almanca eğitim yapan okullardan mezun olanlara verdiği kotadan, üniversite sınavlarından aldıkları puanlar oranında yararlanabilecekler” dedi.
İELEV Eğitim Direktörü Bahar Ulusoğlu Emek de şunları söyledi:
“Bu yıl ilk kez Almanca ve İngilizce hazırlık sınıfları ile eğitime başlayan İELEV Özel Lisesi, zor bir eğitim programıyla hem hayata hem üniversiteye hazırlayan bir okul. Öğrencilerimizi seçerken ders programları, GIB Diploma Programı’nın getirdiği sosyal sorumluluk görevleri dikkate alınarak hazırlanan İELEV Yeterlilik Testini ve mülakatları yaptık. Bu aşamayı başarı ile geçen öğrencilerimizle yola çıktık” diye konuştu
Lisenin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!