İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 17:11

Hayatını eğitime adayan İbrahim Arıkan son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

 


Yozgat'ın Sorgun ilçesinin okulu olmayan Salur köyünde doğan, ilkokulu çevre köylerden birinde bitirip ardından devletin açtığı sınavları kazanarak üniversiteden mezun olduktan sonra hayatını eğitime adayan MEF Okulları’nın kurucusu, Arıkanlı Holding’in patronu İbrahim Arıkan, son yolcuğuna uğurlandı. MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilen Arıkan’ın cenazesine ailesi, sevenleri, dostları başta olmak üzere eğitim, iş ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

75 yaşında hayata gözlerini yuman İbrahim Arıkan için ilk tören MEF Okulları Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 4 Şubat Perşembe günü saat 12.00’de başlayan törene omuzlar üstünde getirilen naaşına, İbrahim Arıkan’ın yakınları ve kardeşleri sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Anma töreni sırasında Arıkan için helallik istenirken eğitime verdiği öneme değinilerek saygı duruşunda bulunuldu. Törene Arıkan ailesi, akrabaları, Arıkanlı Holding çalışanları, MEF Üniversitesi ile MEF Okulları çalışan ve öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar, iş ve eğitim dünyasından isimler törende hazır bulundu. Ayrıca CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin ve Muharrem İnce dışında Şişli Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Sarıgül gibi isimler de törene katıldı.

Haberin Devamı

MEF Okulları’nda düzenlenen törenin ardından İbrahim Arıkan’ın cenazesi sevenlerinin omuzlarında Zincirlikuyu Camisi’ne götürüldü. Camide taziyeleri kabul eden İbrahım Arıkan’ın eşi Zehra Arıkan, oğlu Ümit Arıkan, gelini Müge Arıkan,  kızları Eda ve Ebru Arıkan, torunu Bige Arıkan, Arıkanlı Holding CEO’su Halil Ünlü, İbrahim Arıkan’ın Özel Kalem Müdürü Nevhiz Suer zor anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan Arıkan ailesi taziyeleri kabul ettikten sonra, İbrahim Arıkan’ın cenazesi Zincirlikuyu Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine CHP Lideri  Kemal  Kılıçdaroğlu,  CHP Milletvekili Sezgin Tanrılıkulu, Şişli Belediye Başkanı  Hayri İnönü,  İşadamı İbrahim Polat dışında Berhan Şimşek,  Bedri Baykam, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İçişleri Eski Bakanı Abdulkadir Aksu, Eski Milletvekili Nevzat Ayaz, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Rüstem Eyüboğlu, MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin gibi önemli isimler de katıldı.   

Haberin Devamı

EĞİTİM SEKTÖRÜ YATIRIMLARIYLA BİLİNİYOR 
İbrahim Arıkan'ın Yozgat'ın Sorgun ilçesinin okulu olmayan Salur köyünde doğduğu, ilkokulu çevre köylerden birinde bitirip ardından devletin açtığı sınavları kazanarak önce ilköğretim okulundan, ardından da yükseköğretimden mezun olduğu biliniyor. Arıkan, bir süre Yıldız Teknik Üniversitesi'nde fizik asistanı olarak çalıştıktan sonra 1972'de MEF Eğitim Kurumları’nı kurdu. 1996 yılında okul öncesi, ilköğretim, lise ve uluslararası okullar grubunun yer aldığı MEF Okulları’nı kurdu. 1981 yılında faaliyete geçen ÖZDEBİR’in (Özel Dersaneler Birliği) kurucu başkanı olarak 24 Ekim 2005 tarihine kadar Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Son olarak Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!