IBM'den Koç Üniversitesi'ne ödül

Güncelleme Tarihi:

IBMden Koç Üniversitesine ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 15:15

Koç Üniversitesi, IBM’in her yıl, bilimsel araştırmaları desteklemek için dünya genelinde sınırlı sayıda verdiği Araştırma Destek Ödülü’nü (IBM Shared University Research Award) kazandı.

IBM'den yapılan yazılı açıklamada, pazar değeri 200 bin dolara yaklaşan donanım, yazılım ve hizmet desteğinden oluşan ödülün, Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yard. Doç. Dr. Metin Türkay’ın “Tedarik Zincirinde İnovasyon” konulu projesine verildiği bildirildi. Açıklamaya göre, proje, Yard. Doç. Dr. Metin Türkay ve Yard. Doç. Dr. Sibel Salman ile birlikte, Jale Akyel’in yönetimindeki IBM Türk Üniversite İlişkileri birimi tarafından koordine edilecek. Açıklamada, araştırma kapsamında, sürdürülebilir bir tedarik zincirinin modellenmesi ve daha verimli hale getirilmesi için dört ayrı proje ile yenilikçi yaklaşımlar geliştirilecek.

Koç Üniversitesi ekibinin, araştırmalarında tedarik zinciri iş sürecinin nasıl daha çevreci olabileceğini modelleyeceğine, yeni ve çevre dostu enerji üretimi teknolojileri geliştireceğine vurgu yapılan açıklamada, lojistik sistemlerinin verimini artırmaya yönelik inovasyonların gerçekleştirileceği çalışmada, kullanılmış pillerin toplanmasına yönelik projelerin de hayata geçirileceği belirtildi.

Açıklamada, IBM'in ödül programı kapsamında Koç Üniversitesi’ne, Sistem x sunucuları ve Intellisation iş istasyonları ile Websphere Business Modeller ve Websphere Process Server yazılımları, bu ürünlerle ilgili teknik eğitim ve destek hizmetleri bağışlayacağı da kaydedildi. Ayrıca üniversite kampusu içinde “Tedarik Zincirinde İnovasyon İleri Araştırmalar Merkezi” açılacak. IBM tarafından 2 araştırmacının görevlendirileceği merkezde, 5 yıl boyunca çeşitli ortak bilimsel projeler geliştirilecek ve burada edinilen tecrübelerle yeni ders içerikleri oluşturulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!