Herşey 'en iyisini yapmak' için

Güncelleme Tarihi:

Herşey en iyisini yapmak için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 12:15

ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin stresten uzaklaşmak için başvurdukları yöntemler arasında akupunktur tedavisi de yer alıyor.

Haberin Devamı

 Kadın Hastalıkları, Doğum ve Akupunktur uzmanı Dr. Şükrü Hamidi, 20 yıldır uyguladığı akupunkturun, stres eşiğini yükseltmesi nedeniyle şişmanlık ve sigara bağımlılığından kurtulma tedavilerinde başarılı olduğunu, son birkaç yıldır tedavi için başvuranlar arasında sınavlara hazırlanan öğrencilerin sayısının artığını söyledi.

Hamidi, öğrencilere yönelik akupunktur uygulamasına, üç yıl önce doktor arkadaşlarının sınavlara hazırlanan çocukları ve kendi oğluna stres ve konsantrasyon artışı için başladığını belirterek, zaman içinde kendisine başvuran öğrencilerin sayısının hızla arttığını dile getirdi.
Öğrencilerin çoğunda sınav kaygısının ve buna bağlı stresin görüldüğünü ifade eden Dr. Hamidi, şöyle konuştu:

“Stres düzeyinin yüksek olması hem sınava hazırlanmayı, hem de sınav performansını olumsuz etkiler. Sınav başarısızlığındaki diğer bir faktör de, konsantrasyon azlığı veya dikkatsizlik adı verilen durumdur. Akupunktur, limbik sistemi düzenleyerek kalbimizin, sindirim sistemimizin çalışma düzenini, hormonlarımızın salgı düzenlerini dengeler. Böylelikle strese verdiğimiz tepkiler daha dengeli hale gelir.”
Uygulamanın endorfin, enkefalin ve halk arasında “mutluluk hormonu” diye bilinen seratonin hormonlarının salgısını artırdığını söyleyen Hamidi, öğrencilerin böylelikle daha huzurlu, sakin ve soğukkanlı hareket etme olanağı bulduklarını vurguladı.
Hamidi, “Uygulama, kişinin kendi ulaşabileceği başarının maksimumuna ulaşmasını sağlıyor” dedi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!