Hayırsever işadamından eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever işadamından eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 16:39

Gaziantepli işadamı Arif Develier, 24 derslikli okul yaptırarak eğime destek verdi.

Haberin Devamı

8 bin 500 metrekarelik araziye yaptıracak 24 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı. Yeni yapılacak okulun da 1 yılda tamamlanacağı bildirildi. İşadamı Arif Develier, Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaptıracağı 24 derslikli okulun Gaziantep Valiliği’nde düzenlenen imza protokolü törenine katıldı. Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitim kurumu ihtiyacının karşılanabilmesi için işadamlarının arsa bağışı yapabileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Sayın Arif Develier, İstanbul’da yaptığımız toplantıda bir okul sözü verdiler. Bugün yaptırılacak bu okulun protokolü için buradayız. Kendisi İbrahimli’de bir arsa istedi ancak uygun arsa olmadığı için Bağlarbaşı Mahallesi’nde 24 derslikli bir okul yaptırılacak. Buna karşılık da Güvenevler Mahallesi’nde yapımı devam eden 33 derslikli okula kendisi ve eşinin ismini vereceğiz. Gaziantep eğitimine katkıda bunalacak böylesi bir okulu yaptırdığı için Sayın Arif Develier ve eşine devletim ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Arif Develier çifti ise "Ticaretle uğraşıyoruz ama her zaman eğitimin içerisinde olduk. Yıllarca okullarda dernek başkanlığı yaptım. Ben inanıyorum ki cehaletin olduğu yerde her zaman felaket olur. Umarım devamı gelir. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, "Arif ağabeyler bizim akrabamız ve Develi restoran olarak Gaziantep mutfağını tanıdan ender kişilerden biridir. Elimizden geldiği kadar eğitim destek vermemiz gerektiğini biliyoruz. Ve sayın valimiz önderliğinde söz veren herkes gelip imza attı. Hayırlı, uğurlu ve mübarek olsun" dedi.


Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole; Vali Erdal Ata ile Arif ve eşi Sevil Develier’in yanı sıra; AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!