Hayırsever aileden eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Hayırsever aileden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 14:15

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eğitim gönüllüsü bir aile 24 derslikli 200 bin lira değerinde ilkokul yaptıracak.

Haberin Devamı

Zonguldak Valiliğinde düzenlenen imza töreninde konuşan Vali Erol Ayyıldız, Ereğlili hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz'un daha öncede ilçede bulunan birkaç okulun tamir edilmesinde yardımcı olduklarını söyledi.

Bugün Oğuz ailesinin eğitim seferberliğine örnek olacak 24 derslikli bir ilkokulun yapımına öncülük ettiğini ifade eden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Yapılacak okulumuzun ismi Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu olacaktır. Okulumuzun protokolünü imzalıyoruz. Okulun yapımına kısa zamanda başlayacağız. Türkiye'ye bir şeyler yapılacak ve taş konulacaksa bu eğitimden geçmektedir. Oğuz ailesi de bunu bilen insanlar. Eğitim camiasına yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Oğuz ailesi daha önce yaptıkları okulları yapmakla kalmıyorlar. Okullarının her sorunlarıyla ilgileniyorlar. Orada okuyan öğrencileri evlatları olarak görüyorlar" dedi.

Hayırsever Nurdan Oğuz da eğitime destek vermekten dolayı mutlu oldukların belirterek, "Daha önce bir ortaokulun yapımını gerçekleştirdik. Şimdi bir ilkokul yapılacak. Bundan dolayı da mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız ile Oğuz ailesi arasında, 200 bin liralık 24 derslikli ilkokulun protokolü imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!