Hayali gerçek olacak

Güncelleme Tarihi:

Hayali gerçek olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 15:36

Eskişehir'de imkanı ölçüsünde öğrencilere burs da veren 75 yaşındaki hayırsever Meserret İnel, uzun yıllar tasarruf yaparak biriktirdiği 700 bin YTL ile hayalindeki okulu hayattayken görmek adına ilk adımı protokol imzalayarak attı.

Haberin Devamı

Vali Kadir Çalışıcı, makamında düzenlenen imza töreninde, hayırsever Meserret İnel'in Türkiye'nin geleceğinin eğitimle kurtulacağına inanan kişilerden biri olduğunu söyledi.

Hayırsever İnel'in biriktirdiği parayı eğitimde kullanılmak üzere bağışladığını ifade eden Vali Çalışıcı, şöyle konuştu:
“Meserret İnel, yıllardır okul yaptırmak istiyordu. Bu hayalini gerçekleştirmek için uzun yıllar biriktirdiği 700 bin YTL'yi ilköğretim okulu yapılması için bağışlıyor. Eskişehirliler eğitime hastalık derecesinde destek veren bir halk. Eğitim söz konusu olunca, hayırsever konusunda hiç sıkıntı çekilmiyor. Eskişehir'de bunun çok güzel örneklerini görmek mümkün. Güne çok güzel ve hoş bir olayla başladık.”

İnel'in bağışladığı paranın Vişnelik Mahallesi'nde yapımı devam eden ilköğretim okulu için harcanacağını belirten Vali Çalışıcı, bu okula Meserret İnel'in isminin verileceğini bildirdi.

Meserret İnel de, eğitime destek vermeyi çok sevdiğini, burs vererek onlarca çocuğu okuttuğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eğitim masraflarını karşıladığı bazı çocukların üniversiteye gittiklerini ifade eden İnel, şöyle devam etti:
“Onların başarısıyla onur duyuyorum. Her zaman eğitime katkıda bulunacağım. 22 yıl kimsesiz çocuklar ve anneler derneğinde çalıştım. Çok zengin değilim. Memur çocuğuyum. Allah ömür verdiği sürece bu tür hayırlar yapmak istiyorum. Okullarımızdan akıllı, uslu, vatana hizmet eden çocukların yetişmesini istiyorum.”
İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, İnel'i her zaman minnet ve şükranla anacaklarını dile getirdikten sonra, hayırseverin eline öptü.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!