Harabeye dönen okulda eğitim

Güncelleme Tarihi:

Harabeye dönen okulda eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 12:02

BİTLİS’in Mutki İlçesi’ne bağlı Çitliyol Köyü’nde 130 öğrenci, harabe bir okulda zor şartlar altında eğitim görüyor. Camları ve kapıları kırık, sıraları yetersiz ve badanasız okulda eğitim gören öğrenciler, her şeye rağmen okumak için her türlü fedakarlığı yapıyor. Köy Muhtarı Kutbettin Kardaş, defalarca yetkililere durumu ilettiklerini ancak soruna bir türlü çözüm bulunmadığını söyledi. Kardaş, “Eğitim dönemi başlamadan önce, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidip, okulun problemleri anlattım. Para yok deyip geçiştirdiler. İlgilenen olmadı” dedi.



Mutki İlçesi’ne 25 kilometre uzaklıktaki Çitliyol Köyü İlköğretim Okulu’nda okuyan 130 öğrencinin eğitim mücadelesi görenleri hayrete düşürüyor. Yıllardır bakım yapılmayan 3 derslikli İlköğretim Okulu yıkılmaya yüz tuttu. Harabeye dönen okulun camları ve kapıları kırılırken, öğrenciler oturmak için sıra bulamıyor. Yetersiz sıralardan dolayı bir sırada 4 öğrenci güçlükle oturup eğitim görmeye çalışıyor. Bütün zorluklara rağmen öğrenciler okullarını hiç aksatmazken, Köy Muhtarı Kutbettin Kardaş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi. Okullar açılmadan önce Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okulun sorunlarını anlattığını belirten Kardaş, şunları söyledi:
“Öğrencilerin tek isteği daha iyi bir ortamda eğitim almak. 3 derslikli ilköğretim okulunda okuyan 130 öğrenci sağlıksız ortamda ders görüyor. Kırık masalarda ve bir sırada 4 çocuk oturuyor. Böyle bir okulda ne kadar eğitim verilebilir ki? Bu çocuklardan nasıl başarı beklenebilir. Bu durum oldukça vahimdir. Okulun sorunlarını defalarca yetkililere ilettim. Bu güne kadar kimse ilgilenmediği gibi para yok deyip geçiştirdiler. Harabeye dönen okulda başarı beklenemez. Okul 3-4 yıldır badanasız ve dökülüyor. Okulun durumu içler acısı. Her konuda çok kötü. Kapılar ve camlar kırılmış. Yetkililerin, acilen bu okula el atmalarını bekliyoruz. Okula gerekli bakım yapılmazsa, çocuklarımızı bundan sonra okula göndermeyeceğiz."

Harabe okuldan görüntüler için tıklayın!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!