Hangi üniversitelerde kar tatili var?

Güncelleme Tarihi:

Hangi üniversitelerde kar tatili var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2015 09:00

Türkiye genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı üniversiteler eğitime ara verdi, sınavlarını erteledi.

Haberin Devamı

Kar nedeniyle eğitime ve sınavlara ara veren üniversiteler şöyle:

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ
Olumsuz hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü üniversitenin Kuzey, Güney ve Maltepe yerleşkelerinde eğitim, öğretim ve sınavlara bir gün süre ile ara verildi. Ertelenen sınavlarla ilgili yeni takvim belirlenecek.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
8 Ocak Perşembe günü kar yağışı nedeniyle öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Bu tarihte yapılamayan yarıyıl sonu sınavları 17 Ocak Cumartesi günü aynı yer ve saatte yapılacak.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklama şu şekilde:
Meteorolojik uyarı, aşırı sıcaklık düşüşü, don ve buzlanma riski nedeniyle 8 Ocak 2015 Perşembe günü Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim-öğetime ara verilmiştir. Personel hizmetleri normal işleyişinde sürdürülecektir.
8 Ocak 2015 Perşembe günü yapılacak olan Senato Toplantısı 22 Ocak 2015 Perşembe günü yapılacaktır.

Haberin Devamı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin Köyceğiz Kampüsü'ndeki 2. Öğretim Programlarında Eğitim-Öğretime 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde 2 gün süreyle ara verildi.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Üniversitemiz Senatosu’nun 07.01.2015 tarihli ve 01 sayılı toplantısında alınan karar gereğince sadece Tomarza Meslek Yüksekokulunda 08-09 Ocak 2015 tarihlerinde yapılacak olan yarıyıl sonu sınavlarının hava muhalefeti nedeni ile 12-13 Ocak 2015 tarihine ertelenmesi ile ilgili karar alınmıştır.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
İlimiz genelinde görülen yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle üniversitemizin tüm birimlerinde eğitim-öğretim ve sınavlara 12 Ocak 2015 tarihine kadar ara verilmiştir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin internet sayfasından yapılan duyuru şöyle:
"Halihazırdaki olumsuz hava koşulları nedeniyle 8 Ocak 2015 Perşembe günü Silifke-Taşucu MYO haricindeki tüm birimlerimizde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevlerinin başında olacaklardır."
8 Ocak 2015'te yapılamayacak olan sınavlar fakülteler, meslek yüksekokulları ve yüksekokullar başta olmak üzere ilgili birimler tarafından belirlenecek ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ
Hava muhalefeti sebebiyle; 8 Ocak Perşembe günü üniversitemiz tatil edildi.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
8 Ocak tarihinde yapılacak olan tüm sınavlar başka bir tarihe ertelendi.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ
8 Ocak tarihinde yapılması planlanan tüm sınavlar 11 Ocak Pazar gününe ertelendi.

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ
Hava koşulları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü üniversitede dersler yapılmayacak

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ağır hava koşulları nedeniyle üniversitenin tüm kampüslerinde eğitim öğretime 8 Ocak 2015 Perşembe günü ara verilmiştir.

MEVLANA ÜNİVERSİTESİ
8 Ocak tarihinde yapılması gereken final sınavları başka bir tarihe ertelendi.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Twitter sayfasından, 8 Ocak 2015 Perşembe günü yapılacak sınavları ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

Haberin Devamı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Olumsuz hava koşulları nedeni ile 08.01.2015 Perşembe günü, üniversite rektörlüğü tarafından bir gün süre ile tatil edildi. Bu tarihte yapılması planlanan tüm sınavlar ileri bir tarihte yapılacak.

İPEK ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin Twitter sayfasından 8 Ocak tarihinde ders yapılmayacağını duyuruldu.

İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Devam eden kötü hava şantları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü yapılacak tüm sınavlar iptal edilerek eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ertelenen sınavların tarihleri daha sonra duyurulacaktır.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
Devam eden kötü hava şartları nedeniyle, 8 Ocak 2015 Perşembe günü yapılması planlanan lisans-önlisans-lisansüstü final sınavları (Uzaktan Eğitim İşletme Yüksek Lisans Programlarına (e-MBA Programları) ait final sınavları hariç), jüri sunumları ve İngilizce Hazırlık Programı dersleri iptal edilmiştir.

Haberin Devamı

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin Mütevelli Hayati Başkanı Av. Mansur TOPÇUOĞLU Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:
"Arkadaşlar risk almıyoruz yarın 08 Ocak 2015 Perşembe gününü tatil ediyoruz."

GEDİK ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin internet sayfasından yapılan açıklamada; 8 Ocak tarihli sınavların başka bir tarihe ertelendiği belirtildi.

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ
"8 Ocak 2015 Perşembe günü olumsuz hava şartlarından dolayı idari tatil ilan edildi. İlgililere duyurulur."

BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ
Bursa Orhangazi Üniversitesi Twitter'dan 8 ve 9 Ocak'ta yapılacak olan sınavları ertelediğini duyurdu.
Yapılan açıklamada şöyle denildi: "08.01.2015 Perşembe ve 09.01.2015 Cuma günleri yapılacak olan sınavlar ertelenmiştir. Ayrıca bu tarihlerde Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı dersleri de yapılmayacaktır. Ertelenen sınavlar 17.01.2015 Cumartesi ve 18.01.2015 Pazar günleri yapılacaktır."

Haberin Devamı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
Üniversitenin Twitter sayfasından yapılan açıklama şu şekilde: "Tüm öğrencilerimizin dikkatine! Kötü hava şartları nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiştir."

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 8 Ocak'ta da ara verildi.
KOÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı, meteorolojiden gelen aşırı sıcaklık düşüşü, don ve buzlanma riski uyarısı nedeniyle 8 Ocak Perşembe günü üniversitede eğitim öğretime 1 gün için ara verildiği belirtildi. Personel hizmetlerinin ise normal işleyişinde süreceği bildirilen açıklamada, 8 Ocak'ta yapılması planlanan senato toplantısının 22 Ocak Perşembe gününe ertelendiği bildirildi.
Olumsuz hava şartları nedeniyle KOÜ'de salı gününden bu yana eğitime ara verilmişti.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Arel Üniversitesi'de Twitter sayfasından 8 Ocak'ta eğitime ara verdiklerini söyledi. Üniversitenin paylaştığı duyuru şöyle: "Yoğun kar yağışı sebebiyle üniversitemizde 08.01.2015 tarihinde eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir." Ayrıca üniversite twitter hesabından 8 Ocak tarihinde yapılması planlan sınavların 19 Ocak Pazartesi gününe ertelendiğini de bildirdi.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ
Çankaya Üniversite de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verdiğini açıkladı. Üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
Hava muhalefeti nedeniyle 07-08 Ocak 2015 tarihinde üniversitemiz tatil edilmiştir. Tüm akademik ve idari personel izinlidir. Bu tarihlerde yapılacak olan sınavların telafi tarihleri ayrıca bildirilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!