Hacettepe’de 1.200 öğrenciyle ders

Güncelleme Tarihi:

Hacettepe’de 1.200 öğrenciyle ders
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 11:50

Hacettepe Üniversitesi'nde (HÜ) yeni kayıt yaptıran öğrencilere zorunlu tutulan kredili ÜNİ 101 dersi, aynı anda 1.200 öğrencinin katıldığı aktivitelerle ilginç görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Yeni öğrencilerin üniversiteyi ve üniversite yaşamını tanımaları amacıyla planlanan 5 günlük ÜNİ 101 dersi, çeşitli aktivitelerle, yaklaşık 7 bin 500 öğrenciye eğlenerek öğrenme fırsatı tanıyor.

HÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aydın Ulucan, "Bu ders, yeni öğrencilerin Hacettepelilik bilincinin gelişmesi, üniversiteli kimliğinin farkındalığını kazanması ve eğlenerek okullarını tanımalarını amaçlıyor. 115 ayrı programın bulunduğu 5 gün süren zorunlu dersin sınavı yok. Öğrenciler, programda kart okutarak, katıldıkları etkinlik başına not alıyorlar" dedi.

Dünyanın ilk 100 üniversitesinde örneği bulunan uygulamanın Türkiye'de HÜ tarafından planlanarak uygulandığını anlatan Ulucan, şöyle dedi:
"Beş gün süresince toplamda 80 bin koltuklu aktivite yapılmış oluyor. Dersin planlanması çok ciddi bir emek istiyor. Yemek, ulaşım, oturma düzeni gibi detaylar için aylar öncesinden hazırlıklar başlıyor. Ders kapsamında öğrenciler, bölüm tanıtımlarına katılıp kampüsü geziyorlar. Kendi bölümlerinin dışında, hayata bakış açılarını geniş bir vizyona taşımak amacıyla 19 ayrı temada 180 söyleşi düzenleniyor. Çevreci Hacettepe'den Sigarasız Hacettepe'ye, Yurtdışı Eğitim Fırsatları'ndan Zaman Yönetimi'ne birçok konu başlığımız var."

Klasik müzik konserlerinde öğrencilerin, enstrümanları çalma fırsatı bulduğunu, 2 bin kişilik film ve belgesel gösterilerine oldukça ilgi gösterdiklerini kaydeden Ulucan, yarın yapılacak kapanış etkinliklerinde oldukça renkli gösteriler ve partiler düzenleneceğini, Hacettepe BAND Grubu'nun da bir konser vereceğini sözlerine ekledi.

Rektör Tuncer sahaya indi

Hacettepe ÜNİ 101 dersi kapsamında yapılan bin 200 kişilik spor etkinliğine katılan HÜ Rektörü Murat Tuncer, Hacettepe Red Deers takımıyla Amerikan futbolu oynadı.

Takımın montunu giyerek sahaya inen Tuncer, başlama komutunun ardından topu kaparak sayı noktasına koşmaya başladı. Sahada bulunan yaklaşık 40 oyuncuyu peşinde koşturan Tuncer, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Tuncer, üniversite yaşamının, bir insanın ömründe çok önemli bir yeri olduğunu anlatarak, "Üniversite yaşamının her saniyesi sonradan özenilerek anılacak nitelikte. Biz istiyoruz ki burada güzel anılar, anlar yaşasınlar. İyi başlasın ve iyi bitsin. Bu yüzden girişte de olabilecek en iyi şeyleri göstermeye çalışıyoruz" dedi.

ÜNİ 101'in açılış dersini aynı anda 7 bin 500 öğrenciyle yaptıklarını belirten Tuncer, "Sanıyorum bu dünyadaki en yüksek katılımlı derslerden birisi oldu. Bunu tüm üniversitelere tavsiye ederim. Üniversitelerde sadece ders, not yok. Burada hayat var, kültür, sanat, spor var. Bunları kaçırmamak gerek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!