‘Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ projesi başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ projesi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2014 15:04

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ’Güvenli Okul, Güvenli Gelecek’ adlı proje il genelinde tüm okullarda uygulamaya konuldu.

Haberin Devamı

Kırıkkale Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde başlatılan projenin tanıtım toplantısı Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda projenin tanıtımının yanı sıra uygulanabilirliği konusunda da bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıda öğrencilerin geleceğini tehdit eden unsurlara yönelik alınacak tedbirlerin uygulamasına yönelik başlatılan proje için taraflar arasında protokol yapıldı.

Vali Ali Kolat, okullarda tüm güvenlik önlemlerinin alındığını belirtirken, ’Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesiyle birlikte tedbirlerin daha da geliştirildiğini söyledi. Alınacak tedbirlerin tek başına yeterli olmayacağını ve bu konuda velilere büyük görevler düştüğünü de ifade eden Vali Kolat, "Biz güvenli Okul Güvenli gelecek açısından çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmeleri için hepimiz elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdür İsmail Çetin ise eğitim-öğretim döneminde yeni okulların da hizmete girdiğini belirtti. Emniyet Müdürü Hasan Onar da projenin içeriği ve uygulanabilirliği konusunda bilgiler verdi. Çetin, projeyle birlikte kulaktan dolma şehir efsanelerinin yıkılacağını belirterek, "Güvenli okul güvenli gelecek projemize Sayın Valimizin enerjisi ve bize verdiği güçle başladık. Resmi ve sivil ekipler okul çevresinde gerekli önlemi alacak, Uyuşturucu yönünde okullarımızın çevresine yuvalanabilecek kişilere karşı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün çalışmaları olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!