Giresun Üniversitesi’ne rektör ataması Resmi Gazete’de

Güncelleme Tarihi:

Giresun Üniversitesi’ne rektör ataması Resmi Gazete’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 09:26

Prof. Dr. Cevdet Coşkun'un Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Prof. Dr. Cevdet Coşkun, "Üniversitelerin dünyada üç fonksiyonu vardır. Bir eğitim-öğretim, iki araştırma-geliştirme ve üç şehir ile bütünleşme. Üniversitemizde önümüzdeki 4 yılda bu üç fonksiyonu geliştirmeye çalışacağız" dedi.

Haberin Devamı

 

 

Giresun Üniversitesi’ne rektör ataması Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u atamasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Anayasa'nın 130. ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Coşkun'u atadı. 

Gençlik Merkezindeki programda tebrikleri kabul eden Prof. Dr. Cevdet Coşkun, burada yaptığı konuşmada, kendisini Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve destek olan herkese teşekkür etti. Dört yıllık görev süresi içerisinde Giresun Üniversitesi’nde önemli işlere imza atacaklarını vurgulayan Coşkun, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Öğrenci merkezli bir üniversite yapılanması hayal ediyorum. Bütün idari personeliyle öğretim elemanlarıyla öğretim üyeleriyle öğrenci için çalışan bir üniversite. Üniversitelerin dünyada üç fonksiyonu vardır. Bir eğitim-öğretim, iki araştırma-geliştirme ve üç şehir ile bütünleşme. Üniversitemizde önümüzdeki dört yılda bu üç fonksiyonu geliştirmeye çalışacağız."

Prof. Dr. Coşkun, görev süresi içerisinde Giresun halkından destek beklediğini belirterek, "Bu konuda tüm Giresun kamuoyunun desteğine ihtiyacımız olacak. Önümüzdeki dört yılın gerek üniversitemiz, gerekse şehrimiz ve gerekse de ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!