Gerçeğe en yakın ilk online deneme sınavı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Gerçeğe en yakın ilk online deneme sınavı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2013 10:10

Türkiye’nin her bölgesinden 8’inci sınıf öğrencileri 21-22 Kasım’da Hürriyet Gazetesi ve Uğur Dershaneleri işbirliğiyle online uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın ilk deneme sınavını yaptı. Yeni müfredata uygun soruların yer aldığı sınavda, öğrenciler aynı anda online olarak kendilerini deneme imkanı buldular.

Haberin Devamı

28-29 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Merkezi Sistem Ortak Sınavlarının ilk deneme sınavı Hürriyet Gazetesi ve Uğur Dershanesi işbirliğiyle online olarak yapıldı. 8’inci sınıf öğrencileri 21-22 Kasım tarihlerinde saat 18.00-20.00 arasında www.hurriyet.com.tr/egitim adresi üzerinden yapılan sınavlarla stres attılar.
Türkiye’nin 7 bölgesinden yoğun katılımın katılımın olduğu uygulamada öğrenciler, iki gün boyunca her gün 3 dersten olmak üzere toplam 6 oturumda deneme sınavına girdiler. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Merkezi Sistem Ortak Sınavları müfredatına uygun hazırlanan soruları çözdüler. Online denemeleri devam ettiği sürece öğrenciler, 24 saat online rehberlik yardımı da aldılar.

Eksiklerimi görme şansım oldu

Haberin Devamı

Online deneme sınavlarına katılan 8’inci sınıf öğrencisi Pınar Barutbaş, sınavın çok verimli geçtiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu sınavın kendi adıma oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. Online deneme sınavı sayesinde gerçek sınava en yakın soru tarzlarını gördüm ve bu sayede kendimi Merkezi Sistem Ortak Sınavları öncesi test edebilme olanağı buldum. Ayrıca gerçek sınav öncesi eksiklerimi görüp, konuları tekrar edebilme şansım oldu. Bu nedenle bu sınavın, sınava katılan herkes için bir avantaj olduğunu düşünüyorum.”

Büyük rahatlık

Kaan Barutbaş da sınavın online olmasının büyük rahatlık olduğunu belirtti. Barutbaş, “Bu sınavın, MEB tarafından 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Merkezi Sistem Ortak Sınavı’na, sınav oturumu ve zamanlama açısından çok yakın olması ve dilediğim yerden dilediğim zamanda girebiliyor olmam bana büyük bir rahatlık sağladı” dedi.

Cazip geldi

8. sınıf öğrenci velisi Esin Karaefe de online sınavlar ile ilgili yaptığı açıklamada “Çocuğumuz test kitaplarından birçok test yapıyordu, fakat bilgisayar ortamında sınav yapmak kendisine çok cazip geldi. Ayrıca sınav sonucunda bir sıralama yapılacak olması çocuğun başarısını ölçeceği için sınavı daha kıymetli yapıyor” diye konuştu.

Cevaplar Hürriyet web tv’de

Haberin Devamı

Sınav sonuçlarının ardından doğru yanlış sayısını karnelerini inceleyerek doğru ve yanlış sayısını gördü. Puanlarını da bugün öğrenecek olan öğrenciler, Hürriyet web tv’de de soruların çözümlerini görebilecekler.

İkinci deneme sınavları Ocak’ta

Hürriyet ve Uğur işbirliğiyle hazırlanan online deneme sınavları devam edecek. Öğrenciler 2014 Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak gerçek sınav öncesinde 5 deneme sınavına daha girebilecekler. Diğer, online deneme sınavı tarihleri ise şöyle:

MESOS-2: 27-28 Ocak
MESOS-3: 24-25 Şubat
MESOS-4: 24-25 Mart
MESOS-5: 14-15 Nisan
MESOS-6: 21-22 Nisan

BAKMADAN GEÇME!