Gençlere iş fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere iş fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 16:51

Gençlerin iş dünyasına geçişlerinde karşılaştıkları fırsat eşitsizliklerine çözüm arayan Esas Sosyal’ in İlk Fırsat Programı dördüncü yılında Türkiye’nin önde gelen 20 sivil toplum kuruluşu (STK) ile yaptığı işbirlikleri kapsamında 35 gence ilk iş fırsatı sunacak.

Haberin Devamı

Esas Sosyal’in yeni mezun gençlerin ilk işlerine geçişlerini destekleyen ‘İlk Fırsat’ programı dördüncü yılında Türkiye’nin önde gelen 20 sivil toplum kuruluşu (STK) ile yaptığı işbirlikleri kapsamında 35 gence ilk iş fırsatı sunacak. Başvurular 5 Eylül-5 Ekim’de alınacak. Yeni mezunlara özel olarak kurgulanmış ve gençlerin geçmişinin değil, gelecek potansiyellerinin değerlendirildiği bir mülakat süreci ekim ayında yapılacak. Seçilen adaylar kasım sonu belirlenecek ve belirlenen pozisyonlarda bir yıl boyunca (Ocak-Aralık 2019) tam zamanlı çalışacak ve İlk Fırsat Akademisi eğitimlerine katılacak. Tüm iş başvuruları STK’lara yapılacak, birden fazla ilana başvurma olanağı olmayacak.


27 ÜNİVERSİTEDEN 60 MEZUN
Şevket Sabancı ve Ailesi’nin kurdukları Esas Grubu bünyesinde, 2015 yılında, sosyal yatırımları yönetmek amacıyla ‘Esas Sosyal’ kuruldu. Platformun ilk sosyal yatırımı olan ‘İlk Fırsat’ yeni mezun gençlerin ilk işlerine geçişlerini destekliyor. Program, özellikle daha az bilinen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlere, sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal iletişim, muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak/iş geliştirme gibi özel sektörde de fonksiyonel olan birimlerinde, bir yıl tam zamanlı çalışarak işbaşı deneyimi kazanmalarına fırsatı sunuyor. Esas Sosyal tüm maaş maliyetlerini STK’ya bağışlıyor. Ayrıca gençlere, 200 saatin üzerinde eğitimlerle, iş dünyası için gerekli Dünya Ekonomik Forumu’nun önerdiği 21’nci yüzyıl becerileri kazandırılıyor. Gençler, İngilizce dil eğitimi, online Microsoft Office eğitimleri, mentor programı ve sunulan teknik seminerlerle de iş dünyasında fark yaratmak üzere hazırlanıyorlar. Bugüne kadar, yeni mezunlara özel tasarlanmış, gençlerin potansiyellerinin değerlendirildiği profesyonel bir işe alım süreciyle, 27 üniversiteden 60 mezun gence 21 STK’da işbaşı deneyimi sağlandı. Katılımcıların yüzde 97’si programı tamamladıktan sonra en geç 3 ay içinde, sivil toplum ve özel sektörde faaliyet gösteren 28 yerli ve yabancı kurumda yeni işlerine başladı. Bilgi ve başvuru www.ilkfirsat.org adresinde.

Haberin Devamı


25 YAŞINDAN GÜN ALMAMIŞ OLMALI
Adaylar için temel başvuru kriterler ise şöyle:
- Üniversiteden 2017 Haziran ve sonrasında mezun olması
- En az 2.5/4.0 veya 65/100 diploma notuna sahip olması
- Daha önce tam zamanlı çalışmamış olması
- Başvuru tarihinde 20 yaşından gün almış 25 yaşından gün almamış olması
- T.C. vatandaşı olması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!