Gençlerden Soma anısına kömürden iç mekan tasarımı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerden Soma anısına kömürden iç mekan tasarımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 13:18

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden (İEÜ) 2 öğrencinin mezuniyet projesi olarak, Soma'daki maden faciası anısına 301 kömür parçasıyla iç mekan tasarımı yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

İEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Merve Çelebi ve Seba Acar üniversite mezuniyet projesi olarak başladıkları çalışmada, 301 parça kömür parçasını bardak formunu verdikleri mekan tasarımında bir araya getirdi.

Tasarımları hakkında bilgi veren İEÜ İçmimarlık Bölümü Mezunu Merve Çelebi, farkındalık yaratmak istediklerini anlattı. Çelebi, "Şeffaf bardaklar içerisinde tek tek 301 kömür parçası yerleştirdik. Kömür yanıcı bir madde, ancak biz kömürü boyayarak, birer mücevhere dönüştürmek istedik. Hayatını kaybeden madencilerin her birinin ayrı değeri olduğunu düşündük" dedi.

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Seba Acar da projelerinin hazırlık aşamasında Soma maden faciasının meydana geldiğini, üzüntülerini iç mekan tasarımına yansıttıklarını belirtti.

Tasarımlarında madencilerin anısını sonsuza dek yaşatmayı istediklerine anlatan Acar, dışı kağıt, içi şeffaf kadeh formundaki bardaklarla arkadaşlarını kurtarmak için yeniden yerin altına giren madencileri yansıtmak istediklerini ve dehlizi ışık oyunlarıyla tasarladıklarını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!