Gençler toplumsal sorunları konuştu

Güncelleme Tarihi:

Gençler toplumsal sorunları konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 16:59

Öğrenciler toplumsal sorunlar hakkında konuşarak, çözüm üretmeye çalıştı. 230 öğrencinin görev aldığı etkinlikte, temsili BM salonunda ülkeleri temsil ettiler.

Haberin Devamı

Bu yıl yapılan JMUN etkinliğinde beş komitede; 27 ülkeyi temsilen, 230 öğrenci görev aldı. İki aydır tamamı İngilizce yürütülen ve kendilerini Birleşmiş Milletler (BM) salonunda gibi hissedecekleri etkinliğe hazırlanan öğrenciler, farklı ülkelerin kültürlerini, sorunlarını ve bu sorunlara nasıl çözüm üretebileceklerini araştırdı. Oğuzkaan Koleji’nde düzenlenen konferansta, ‘It Is Your Responsibility’ (Senin sorumluluğunda) konusu farklı komitelerde tartışılarak, çözüm önerileri üretildi.

‘Silahsızlanma Komitesi’nde, dünya barışı ve güvenliğini tehdit eden siber saldırı; ‘İnsan Hakları Komitesi’nde, Kadın hakları ve cinsiyet ayrımcılığı, ailenin önemi, kadına şiddet; ‘Çevre Komitesi’nde, nüfus artışı ve halk sağlığı başlığı altında nüfus planlamasında devlet büyüklerine düşen görevler; ‘Politika Komitesi’nde, Suriye’deki iç savaş, Dünya Sağlık Örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının yapması gerekenler ile mülteci sorunu tartışıldı. ‘Özel Komite’de ise çizgi roman sektörünün en önemli ve birbirine rakip iki temsilcisi Marvel ve DC’nin yarattığı karakterlerden yola çıkarak suç, şiddet, ceza, rekabet gibi unsurlar gerçek hayatla karşılaştırıldı.

Haberin Devamı

‘DÜŞÜNCELERİNİ YABANCI DİLDE İFADE EDEBİLEN GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ’
Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, etkinlikle ilgili şunları söyledi:
"Öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandırmak, dünya sorunlarına eğilmelerini sağlamak ve sorumluluk duygusu aşılamak için gerçekleştirilen bu konferansı başarıyla tamamladık. Oğuzkaan Koleji 21’inci yüzyıl dil becerileri kapsamında, İngilizce konuşmanın ötesinde, düşüncelerini yabancı bir dilde ifade edebilen ve kendini savunabilen bireyler yetiştiriyor. 16-17 Şubat’ta yapılan etkinlikte farklı ülkelerin delegesi olarak ürettikleri çözümleri sunarken, kendilerine güvenen ve yetişkinlerin dünyasını deneyimlemenin gururunu yaşayan öğrencilerimizin mutluluğuna hep birlikte şahit olduk. Onlarla gurur duyuyorum."

BAKMADAN GEÇME!