Gençler okulun çehresini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Gençler okulun çehresini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 16:02

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir grup gönüllü genç, eğitime katkıda bulunmak amacıyla bir köy okulunun tadilat ve boyasını yaptı.

Haberin Devamı

Kahta Gençlik Merkezi'nde beş gönüllü genç, ‘İyilik Ağacı’ projesi kapsamında Kahta ilçesine bağlı Çıralık köyündeki beş dersliği bulunan Çıralık İlk ve Ortaokulu’nun tadilat ve boyasını yaptı.

Dokuz öğretmenin görev yaptığı, yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü okulun tadilatını ve boyasını yapmak için işe koyulan gençler, kendi aralarında biriktirdikleri para ve hayırsever  esnaftan aldıkları malzemelerle köye gitti.

Tadilat işlemini birkaç günlük çalışma sonunda bitiren gençler, daha sonra tüm okulu öğretmenlerin yardımıyla boyadı.

Okulda tüm sıraların bakımını yaparak renk renk boyayan gençler, eğitim ve sosyal mesajlar içeren figürler çizdi.

Gençlerden Merve Saray, arkadaşlarıyla birlikte yeni eğitim ve öğretim yılında köylerde eğitim gören öğrencilere katkı sunmak için çalışma başlattıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Gençler okulun çehresini değiştirdi

Okulda tadilat ve boyama işlemlerini yaptıklarını belirten Saray, "Fırçayla okulu ve sıraları çok güzel renklerle boyadık. Yaptığımız resim ve figürlerde okula değişik bir estetik kattığımızı düşünüyoruz. Yorulduk fakat yeni neslin eğitimi için güzel bir ortam hazırladık" dedi.

Gençlerden Kübra Memi ise kardelenler için yaptıkları çalışmadan çok mutlu olduklarını, hafta başı okula gelecek yaklaşık 100 öğrencinin yaşayacakları mutluluğu şimdiden  hissettiklerini söyledi.

Okul Müdürü Mehmet Karan ise gençlerin bu çalışmaları  karşısında çok mutlu olduklarını, okulda görev yapan öğretmenlerin yardımıyla okulun yeni eğitim ve öğretim yılında güzel bir şekilde hazırlandığını belirtti.

Okullarının boyandığını gören köydeki öğrenciler ise zaman zaman yardımda bulunarak, gençlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!