Genç mühendislerden mobil uygulamalar

Güncelleme Tarihi:

Genç mühendislerden mobil uygulamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 11:19

Öğrenciler ‘inovasyon’ konsepti çerçevesinde projeler oluşturdu. Bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencileri bitirme projelerini sergiledi. Bilkent Üniversitesi öğrencileri eksik gördükleri alanlarda mesleki bilgilerini yaratıcılığa dökerek bir yıllık bir çalışmayla hazırladıkları projelerini fuarda beğeniye sundu. Etkinlikte mobil uygulamalar ön plana çıkarken 27 proje ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Başa takılan elektrotlarla kişinin ruh halini tanımlayan ‘Emotion Engine’ projesi en iyi tasarım ödülünü kazandı. İnovasyon ödülünü hastanelerin altyapısını geliştirerek kağıt belgeleri ortadan kaldıran, doktorların hasta bilgilerine mobil cihazlar üzerinden ulaşmalarını sağlayan ‘Mobital’ kazandı. Pazarlanabilirlik ödülünü yakın çevrede dinlenen müzikleri sınıflandırarak o bölgenin müzik haritasını çıkaran ‘Geotune’ aldı. Uygulanabilirlik ödülünü ise Android ve iOS için tasarlanmış online rezervasyon uygulaması ile ‘iGarson’ kazandı. Müze, hastane gibi kapalı ve karışık mekanlarda navigasyon hizmeti uygulaması ‘İbeaconizer’ sunum ödülüne layık görüldü.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, “Üniversitemiz inovasyona öncelikli önem veriyor. Bu çalışmalarımız 3 yıl önce Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün lisans programında başladı. Bu çerçevede öğrenciler hangi konuda proje üreteceklerini kendileri seçiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!