Genç hukukçulardan dünya üçüncülüğü

Güncelleme Tarihi:

Genç hukukçulardan dünya üçüncülüğü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 15:45

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, Hong Kong’da düzenlenen 2018 Uluslararası Ticari Tahkim Yarışması’nda dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan takım, Hong Kong’da yapılan 2018 Uluslararası Ticari Tahkim Yarışması’nda (Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot) dünya üçüncülüğü elde etti. Ayrıca takım üyelerinden Erhan Gündüz, bütün konuşmacılar arasında yapılan puan sıralamasında dereceye girerek ‘En İyi Konuşmacı’ dalında mansiyon ödülüne layık görüldü.

Tüm üniversitelerin internet üzerinden yayınlanan, kurgusal bir uyuşmazlıkla ilgili davacı ve davalı tarafın avukatları olarak birbirleriyle rekabet ettikleri, Uluslararası Ticari Tahkim süreci konusundaki kurgusal duruşma yarışması, birbirinden bağımsız iki ayaktan oluşuyor. Batı ayağı (Vis West) Viyana’da, Doğu ayağı (Vis East) Hong Kong’da düzenleniyor. Viyana’daki yarışmanın katılımcılarıyla ilgili bir sınırlama yok ve her yıl 400’e yakın üniversite bu yarışmaya katılıyor. Hong Kong’daki yarışmaya katılım ise kontenjanla sınırlandırılıyor ve her yıl ancak 130’a yakın üniversite katılabiliyor. İngilizce gerçekleştirilen yarışma her yıl yaklaşık olarak 4 bin hukukçuyu bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

HEM BATI HEM DE DOĞU AYAĞINA KATILDILAR
Ankara Üniversitesi, bu yıl yalnızca yarışmalara katılım için asgari sayı olan dört konuşmacı ve bir araştırmacı takım üyesiyle hem Viyana, hem Hong Kong ayağına katıldı. Yarışmanın Hong Kong ayağında Hüseyin Eren Akarca ve Erhan Gündüz konuşmacı avukat olarak, Viyana ayağında ise Helin Su Gülseven ve Hatice İrem Kaya konuşmacı avukat olarak yer aldı. Oğuzhan Oğuz ise, yarışmaya araştırmacı destek üyesi olarak katıldı. Takım, başarısının ardından Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden Erkan İbiş, her öğrencinin hedefinin daima dereceye girmek olması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!