Geleceğin doktorları sempozyumda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin doktorları sempozyumda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 11:01

‘İnsani Yardım’ temalı Türk Tıp Öğrencileri Sempozyumu’nun beşincisi 6-7 Şubat’ta düzenlendi.

Haberin Devamı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TürkMSIC) beşinci sempozyumu 6-7 Şubat’ta Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. Türk Tıp Öğrencileri Birliği üyesi 69 tıp fakültesinden yüzlerce öğrenci, ‘İnsani Yardım’ teması etrafında buluştu. Sempozyum sonrasında tıp öğrencilerinin görüşleri bir bildiri haline getirildi. Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği, ilgili kurum ve kuruluşların konuşmacıları ile katılımcılar doğrudan bilgilenme ve soru sorma imkânının yanı sıra , kendi görüşlerini de yansıtma fırsatı buldu.

Türk Tıp Öğrencileri Birliği’nin her yıl düzenlediği Tıp Öğrencileri Sempozyumu, Türkiye’deki tüm tıp fakültelerinden öğrencileri bir araya getirerek, onlar için güncel sağlık sorunları konusunda bilgilenmeye ve çözümler üretmeye yönelik ortam yaratan; bilimsel çalışmaların ve projelerin paylaşımıyla öğrencilerin bakış açılarını zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Geleceğin doktorları en iyilerini seçti

Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TürkMSIC), ülke genelindeki Tıp fakültesi öğrencileri arasında yapılan oylamayla yılın en iyilerini de ödüllendirdi. Dr. Canan Dağdeviren ‘Yılın En İyi Genç Bilim İnsanı’,  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı’nın Ketem aracılığıyla yürüttüğü ücretsiz kanser taraması  ‘Yılın En İyi Halk Sağlığı Çalışması’, KAFA dergisi ‘Yılın En İyi Dergisi’, Kiralık Aşk ‘Yılın En İyi Dizisi’,  Aydilge’nin seslendirdiği Kiralık Aşk ‘Yılın En İyi Dizi Müziği’, Burçin Terzioğlu ‘Yılın En İyi Kadın Oyuncusu’, Emre Karayel ‘Yılan En İyi Erkek Oyucusu’, Berk Atan ‘Yılın En İyi Genç Oyuncusu’, Mabel Matiz’in seslendirdiği ‘Gel’, ‘Yılın En Sevilen Şarkısı’ ve Yiğit Özgür ‘Yılın En İyi Karikatüristi’ seçildi.

 

BAKMADAN GEÇME!