Geleceğin bilim insanları YÖK'te buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin bilim insanları YÖKte buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 17:08

'YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi' kapsamında doktora yapan bursiyer öğrenciler, 12 Mart'ta YÖK'te bir araya gelecek Toplantıya; Ankara, Gazi, Ankara Yıldırım Beyazıt, Ankara Hacı Bayram, Hacettepe ve Orta Doğu Teknik üniversitelerinden yaklaşık 400 öğrenci katılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim tarihinde ilk kez kurgulanan 'YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi' kapsamında doktora yapan bursiyer öğrenciler, 12 Mart'ta Yükseköğretim Kurulu'nda (YÖK) bir araya gelecek. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, program kapsamında devlet üniversitelerinde doktora programlarında öğrenim gören öğrencilerle yapılacak toplantıların ilki, Ankara'da bulunan devlet üniversitelerindeki bursiyerlerin katılımıyla YÖK'te düzenlenecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıya, YÖK üyeleri ile Ankara, Hacettepe, Ankara Yıldırım Beyazıt, Gazi, Ankara Hacı Bayram, Orta Doğu Teknik üniversitelerinden yaklaşık 400 öğrenci katılacak. Saraç'ın açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, ilgili üniversitelerden bazı öğrenci ve akademisyenler de konuşacak.

Haberin Devamı

100 ALANDA 2 BİN KİŞİYE BURS
'YÖK 100/2000 Doktora Bursları', amacı, tasarımı ve süreçleri itibarıyla ülke için bir ilk olma özelliği taşıyor. Program kapsamında, Türkiye'nin gelişmesi, yüksek teknoloji üretebilmesi için yüksek mühendislikten, sağlık Ar-Ge'sine kadar ihtiyaç duyulan 100 öncelikli alanda her yıl 2 bin kişiye YÖK tarafından burs veriliyor.
Geleceğin bilim hayatını şekillendirecek nesilleri yetiştirme amacı taşıması dolayısıyla, 'Türkiye projesi' olarak da adlandırılan YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı kapsamında, 2016-2017 eğitim öğretim yılından bu yana 3 bin 700'e yakın kişi doktora eğitimlerini sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!