Gaziantep’e yeni kampüs

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’e yeni kampüs
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 13:14

Gaziantep’te, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan Bilfen Okulları tanıtıldı. Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, "Biz kurulduğumuz ilk günden beri ticareti eğitimin önüne geçirmedik" dedi.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde açılacak Bilfen Gaziantep Kampüsü’nün inşaatı devam ediyor. Yaklaşık 26 bin metrekare kapalı alanda 7 bin metrekare bahçesiyle 2 bin 160 öğrenciye hizmet vermesi planlanan kampüs ve Bilfen Okulları’nın eğitim sisteminin tanıtımı yapıldı. Toplantıya Bifen Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, yatırım ortakları Mehmet Öztürk, Ekrem Algan, okul koordinatörleri, okul müdürleri ve bölüm başkanları katıldı.

‘EĞİTİM KALİTESİ BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK’
Bifen Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Öztürk, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının en önemli yatırımının Gaziantep’e yapıldığını söyledi. Bilfen Okulları’nın Gaziantep’in eğitim kalitesini kısa süre içerisinde bir üst seviyeye çıkaracağını belirten Öztürk şöyle konuştu:
"Şu anda Gaziantep bizim 8’inci ilimiz. İstanbul, Ankara, İzmir’in dışında Antalya, Bursa, Kayseri ve İskenderun’dayız. Önümüzdeki yıl 32 anaokulu, 19 ilkokul, 18 ortaokul ve 18 lisemizde hizmet vereceğiz Türkiye’de. Geçen sene öğrenci sayımız 19 binlere yakındı ama bu sene kayıtlar yeni başladı. Bu sene kaç öğrenci sayımız olacağını bilmiyoruz fakat tahminimizce 20-20 bin 500 aralığında öğrenciye sahip olacağız. Gaziantep ile beraber bu sene Ankara’daki ikinci ilköğretim kampüsümüzü açıyoruz. Yine Gaziantep’in dışında Antalya’da ikinci anaokulu ve İzmir’de de üçüncü anaokulumuz açılıyor. Bilfen aslında bir şirketler topluluğu. Amiral gemimiz eğitim. Biz kurulduğumuz ilk günden beri ticareti eğitimin önüne geçirmedik. Sizin gözünüzde biz özel okuluz ticaret yapıyoruz ama bizim farkımız samimiyetimle söylüyorum, Bilfen’de hiçbir zaman ticaret eğitimin önüne geçmedi. Biz önce yapmamız gerekeni, velimizin cebinden çıkan her kuruşu hak etmemizi düşündüğümüz için elimizden gelenin en iyisini yaptık.

Haberin Devamı

31 YILLIK TECRÜBEMİZİ YENİ OKULLARA AKTARACAĞIZ
Türkiye’de eğitimin üst çıtası yok. Sadece Türkiye’de değil, dünyada aslında üst çıtası yok. Çıtayı ne kadar yukarıya kaldırırsa biz veya rakip okullar veya devletimiz ne kadar yukarıya kaldırırsa bu tüm sektöre ve tüm çocuklara yansıyacaktır. Bundan 10-15 sene önceye gittiğimizde yabancı dil konuşuluyordu, günümüzde STEM’ler, kodlamalar konuşuluyor. 15 sene sonrasına gittiğimizde de bunlar sıradan konular olacak ve yepyeni konularla karşılaşacak çocuklarımız. Eğitimde kendi içinde gelişiyor. Bilfen gerçekten başarı odaklı bir okul. Eğitim kadrolarımızı oluştururken Bilfen misyonunu taşıyan, tecrübeli öğretmen ve idarecilerle yola çıktık. Gaziantep’e de bu eğitimcilerimizi getirerek 31 yıllık tecrübemizi rahatlıkla yeni okullara aktaracağız. İstanbul merkezde kurduğumuz eğitim sistemimizi yeni açılan her okula taşıdığımız gibi mevcut eğitim programlarımızı da tüm okullarımızda eş zamanlı olarak uyguluyoruz. Öğretmenlerimiz aileleriyle beraber gönüllü olarak Gaziantep’e yerleşen çalışma arkadaşlarımızdan oluşacak. Öğretmenlerimizi rahat ettirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Onlar sadece öğrencilerinin başarılarına odaklanıyor."

Haberin Devamı

KAMPÜS HAKKINDA
Yapımı devam eden Bilfen Gaziantep Kampüsü, 96 derslikte 2 bin 160 öğrenciye hizmet verecek. Kampüste farklı kademelerde yer alan fen, bilgisayar, maker space, fizik, kimya, biyoloji, genetik, STEM laboratuvarları yer alacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve fen liselerinin yer alacağı kampüste ayrıca öğrencilerin kişisel becerilerinin gelişmesi ve yeteneklerini ortaya koyabileceği, inovasyon atölyesi, matematik odası, yabancı dil derslikleri, dil beceri odaları, spor salonları, yüzme havuzları, buz pateni ve Körling sahası, görsel sanatlar odaları, seramik atölyeleri, müzik odaları, cooking odaları, kütüphane, revir ve yemekhaneler de yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!