Gazi Üniversitesi’nde yabancı dil öğretiminde dijital dönemi

Güncelleme Tarihi:

Gazi Üniversitesi’nde yabancı dil öğretiminde dijital dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 16:29

Gazi Üniversitesi’nde, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin etkin kullanılması için yüz yüze derslerin yanında yeni bir dijital öğrenme programı hayata geçirildi. Öğrenciler, altı ayda 2 milyonun üzerinde yabancı dil etkinliğini internet üzerinden gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin etkin kullanılması için yüz yüze derslerin yanında yeni bir dijital öğrenme programı hayata geçirdi. Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdulvahit Çakır, üniversite olarak 2018-2019 eğitim yılı itibarıyla üniversite bünyesinde tüm fakültelerdeki öğrencilerin yabancı dil eğitimlerinin kalitesini artırmaya yönelik ciddi bir planlama yaptıklarını söyledi. Üniversitenin hazırlık bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin B2, diğer fakültelerinden mezun olacakların ise B1 seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olmasını zorunlu kıldıklarını belirten Çakır, şöyle konuştu:

Gazi Üniversitesi’nde yabancı dil öğretiminde dijital dönemi

"Bu seviyelere ulaşmak için, uluslararası yeterliliklere göre ve beceri temelli eğitim yapılıyor. Tüm fakültelerimizde hazırlık dışında her hafta dört saat olmak üzere yüz yüze yoğun bir yabancı dil programını başlattık. Farklı dil donanımlarıyla ilgili zorluğu aşabilmek adına teknolojiden faydalanma yoluna gittik. Çözüm ortağı olarak gördüğümüz dijital bir yabancı dil platformu ile yeni bir süreci başlattık. Yabancı dil öğretiminde yeni devreye soktuğumuz online eğitimler öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından büyük oranda sahiplenildi.

Haberin Devamı

HEM NOT ALIYORLAR HEM DE YABANCI DİLLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR
Kitaplara entegre içerikler online sisteme yükleniyor. Öğrencilerimiz, yüz yüze eğitimlerin yanında dijital ortamlarda gerçekleştirdikleri her bir yabancı dil etkinliğini quiz olarak not ortalamalarına ekliyor. Okuma, anlama, dinleme ve konuşma etkinlikleri ile hem not alıyorlar hem de yabancı dillerini geliştiriyorlar. Dijital platformun özellikle beceri temelli etkinlikler için büyük yararı var. Ödevleri ve yapılacak etkinlikleri sisteme yükledik. Burada da güzel bir dönüt aldık. Yaklaşık altı ay gibi kısa bir sürede öğrencilerimiz, online sistem içerisinde 2 milyon 300 binin üzerinde etkinlik gerçekleştirdi. Bu hakikaten küresel anlamda rekor denilebilecek bir rakam.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİYİ YABANCI DİL ÖĞRETİMİNE EN İYİ UYARLAYAN KURUM SEÇİLDİK
Dünyada dijital öğrenme sistemini yabancı dil öğretimine en iyi uyarlayan kurum seçildik. Bu sistemin tüm dünyada 11 milyondan fazla bireysel kullanıcısı, 86 binin üzerinde kurum aracılığıyla bu sistemi kullanıyor. Şu an için sisteme kayıtlı 5 bin öğrencimiz bulunuyor. Bu sayı önümüzdeki iki yıl içerisinde kademeli olarak artacaktır. Dijital yabancı dil öğrenme sistemi 56 öğretim görevlisi sorumluluğunda yürütülüyor. Haftada dört saat yüz yüze eğitim veriliyor. Ancak geri planda dijital platform için sürekli öğrencilerle irtibat halindeyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!