Galatasaray mezunlarını uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray mezunlarını uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 09:32

Galatasaray (GS) Lisesi 148’inci dönem mezunlarını 28 Haziran’da verdi. Liseyi birincilikle bitiren Merve Akyol, “Bu okulda eğitimden siyasete her şey tartışılıyor. Üzeri örtülen her şey dile getiriliyor, olması gerekenler davranışlarla resmediliyor. Hiçbir şeye duyarsız kalınmıyor, her şey takip ediliyor” dedi. Okul müdürü Meral Mercan’ın ise geçirdiği bir ameliyat nedeniyle törene katılamadığı belirtildi. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli okullarından olan Galatasaray Lisesi’nin 148’inci mezuniyet töreni dün (28 Haziran) yapıldı. Bu yıl 156 öğrencinin diploma aldığı törende duygulu anlar yaşandı. Galatasaray Lisesi’ni birincilikle bitiren isim eski milli futbolcu, Samsunspor ile Galatasaray’ın eski futbolcularından ve şu anda antrenörlük yapan Osman Akyol’un kızı Merve Akyol oldu. Merve Akyol törende yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı. Konuşmakta zorlanan öğrenci okulda yaşadığı tecrübenin beş değil 15 yıla sığamayacağını belirterek, eğitim sürecinde güzel anılar biriktirdiğini söyledi. “Keşke okul bitmese diyen” Akyol, babasının eski Galatasaray oyuncusu olduğunu ve küçüklüğünden itibaren Galatasaraylı olarak büyüdüğünü belirtti. Akyol, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Babamın başlattığını ben devam ettirdim. Bu okulu hep kazanmak istiyordum. Okulda yatılı okumak bana çok şey kazandırdı. Bu okulda eğitimden siyasete her şey tartışılıyordu. Üzeri örtülen her şey dile getiriliyor, olması gerekenler davranışlarla resmediliyordu. Hiçbir şeye duyarsız kalınmıyor, her şey takip ediliyordu, bunlar Galatasaray Lisesi’nin farkı, buradaki öğrenciler seçilmiş. Bu okulda herkes için bir kitap yazılır.”

Akyol, konuşmasını ailesine teşekkür ederek tamamladı.

DERECE YAPANLARA ‘BAŞARI ÖDÜLÜ’

Galatasaray Lisesi’nin dönem ikincisi Rojda Ersönmez ve dönem üçüncüsü ise Yavuz Ramiz Çolak oldu. Liseyi dereceyle bitiren  öğrencilere Galatasaray Eğitim Vakfı Mezuniyet İnan Kıraç Başarı Ödülü, Abdurrahman Şeref anısına verilen ‘Başarı Ödülü’ verildi. Öğrenciler ödüllerini GS Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Prof. Dr. Köksal Bayraktar ve vakfın yönetim kurulunda yer alan sanatçı Candan Erçetin ile  Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp’in elinden aldı. Törende ‘Coşkun Kırca Yabancı Dil Ödülü’ Pınar Özcan isimli öğrenciye, Feza Gürsey Fen ve Araştırma Ödülü de Onur Mehmetoğlu’na verildi.

PROF. BAYRAKTAR: GS ROZETİNİ GURURLA TAŞIYORUZ

Prof. Dr. Bayraktar başarı ödüllerini öğrencilere vermeden önce yaptığı konuşmada, Galatasaray rozetini taşımaktan onur duyduğunu anlatarak, “Bütün arkadaşlarımla GS rozetini büyük bir onur ve gururla taşıyoruz. Bugün liseden mezun olanlar bütün hayatları boyunca Galatasaraylılığı ayrı bir onur ve ayrıcalık içinde kendilerinde ve hayatlarında taşıyacaklar. Bu memlekete ışık saçacaklar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!